Hlavní obsah

Maradona, skejťáci a skandinávské drama. Vary dorazí do vašeho kina za měsíc

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech ještě nezačal, ale odborníci již vybrali snímky, které by se mohly divákům líbit po jeho skončení. V rámci akce Vary ve vašem kině se v nich objeví od 8. července potenciální hity. Patří k nim mimo jiné dokument o geniálním fotbalistovi Diegu Maradonovi.

Vary ve vašem kině 2019Video: Aerofilms

 
Článek

Kousek festivalové atmosféry a pestrého karlovarského programu divákům po celé republice zprostředkují během léta ve více než třiceti kinech tři rozliční zástupci letošního nesoutěžního programu.

Konkrétně půjde o: nový dokumentární portrét Asifa Kapadii o nejslavnějším fotbalistovi všech dob Diego Maradona, který se dostal k 500 hodinách dosud nezveřejněných záběrů ze života kontroverzní legendy, pak režijní debut herce Jonaha Hilla popisující na základě jednoho života události americké nezávislé, skejťácké scény Devadesátky (Mid 90s) a na konec ve výběru nechybí napínavé islandské drama z festivalu v Cannes Bílý, bílý den (A White, White Day).

Foto: KVIFF Distribution

Hledáte možný divácky hit? Může jím být nový dokumentární portrét Asifa Kapadii (Senna, Amy) o nejslavnějším fotbalistovi všech dob Diego Maradona.

„Letošní výběr filmů je skutečně exkluzivní a patří k tomu nejlepšímu, co bude před uvedením do českých kin prezentováno na karlovarském festivalu. Režiséři všech tří snímků jsou počítáni mezi současné nejobdivovanější světové tvůrce a my jsme poctěni, že můžeme jejich počiny propagovat i po zbytek roku,“ komentuje program umělecký ředitel MFF Karlovy Vary Karel Och.

Začátek 8. července

Znělku k akci namluvil tradiční moderátor MFF KV herec Marek Eben.

Čtvrtý ročník Varů ve vašem kině začne v pondělí 8. července 2019.Vybrané kusy se dostávají do distribuce pod hlavičkou labelu KVIFF Distribution, ve kterém se spojují aktivity MFF Karlovy Vary, České televize a Aerofilms.

Reklama

Výběr článků

Načítám