Hlavní obsah

Zeman: Je mi líto, že Gott už nepřijede do Lán

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek vyjádřil lítost nad tím, že zesnulý zpěvák Karel Gott už za ním nepřijede do Lán. Gott byl podle Zemana výjimečným zpěvákem, který spojoval mnohé generace, což se podle něj jen tak někomu nepodaří.

Foto: Pavel Karban, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Byl jsem rád, že jsem s panem Gottem telefonoval krátce poté, co dostal můj dopis k 80. narozeninám a poděkoval mi za něj. Tehdy jsem se dohodli, že pozvu mistra Gotta, jeho ženu a jeho dvě dcery do Lán, bohužel nejdříve dostal zápal plic a poté leukémii. Je mi to nesmírně líto, protože to byl zpěvák, který spojoval mnohé a mnohé generace, a to se téměř žádnému zpěvákovi nepodaří,” reagoval Zeman na Gottovo úmrtí na tiskové konferenci po setkání prezidentů V4 v Lánech.

Svou oficiální kondolenci rodině Karla Gotta poslal Zeman už ve středu. Byl podle něj „umělcem, který se rozdával druhým“. „To je vyčerpávající, ale právě to činí umělce umělcem. Karel Gott daroval svůj život generacím, daroval se nám všem,“ tlumočil vzpomínku prezidenta Miloše Zemana jeho mluvčí.

Za velkou ztrátu pro miliony posluchačů označují úmrtí Karla Gotta i další čeští politici. Například premiér Andrej Babiše jej označil za jednoho z největších Čechů a navrhl vládě, aby schválila pro Gotta státní pohřeb, pokud si to jeho rodinu bude přát. Podle Babiše se nakonec dohodli na pohřbu se státními poctami.

Babiš couvl, státní pohřeb nebude. Gotta pohřbí jen se státními poctami

Karel Gott

Karel Gott zemřel ve věku 80 let v kruhu své rodiny krátce před půlnocí 1. října.

Reklama

Související témata:

Související články

Medailon Karla Gotta

Ve věku 80 let zemřel v úterý krátce před půlnocí legendární český zpěvák Karel Gott. Mnohonásobný Zlatý slavík v polovině září oznámil, že trpí akutní...

Zemřel Karel Gott

Ve věku 80 let zemřel v úterý krátce před půlnocí zpěvák Karel Gott. Zemřel doma v kruhu své rodiny. Úmrtí potvrdila manželka Ivana Gottová.

Výběr článků

Načítám