Hlavní obsah

Zemřel herec Art Metrano z Policejní akademie

Americký herec Art Metrano zemřel ve středu ve floridské Aventuře. Bylo mu 84 let. Nejslavnější je jeho role policisty Ernieho Mausera v komediální sérii Policejní akademie.

Foto: Profimedia.cz

Art Metrano

Článek

„Včera jsem ztratil svého nejlepšího přítele, mentora a tátu,“ napsal na sociální síti jeho syn Harry Metrano. „Byl a vždy bude tím nejtvrdším chlapem, co znám. Nikdy jsem nepotkal nikoho, kdo by překonal víc nesnází než on,“ dodal.

Art Metrano zahájil kariéru v šedesátých letech minulého století ve filmech Rocket Attack, U.S.A. a Koně se také střílejí. Později natočil řadu dalších méně známých titulů jako Dobyvatel srdcí, Warehead nebo Superprofesionálové. V osmdesátých letech jeho kariéru přerušil vážný úraz.

Foto: Profimedia.cz

Herec Art Metrano (vpravo) v Policejní akademii.

Skutečně slavné jsou jen filmy Policejní akademie 2 a 3. V nich ztvárnil zápornou postavu nepopulárního, oportunistického policejního důstojníka Mausera, který háže klacky pod nohy kladnému hrdinovi, poručíkovi Lassardovi.

Naposledy si zahrál ve filmové komedii Zeptejte se Cindy.

Metrano se dlouhá léta objevoval také v seriálech jako Kojak, Charlieho andílci, Jump Street 21 a Nemonice Chicago Hope, ale hlavní role nedostával.

RECENZE: Kdo neskáče z okna, není pan profesor Dyk

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám