Hlavní obsah

S Hynkem Čermákem do devadesátek. Nagano vůbec není o Naganu

Snímek Děti Nagana, který právě dokončuje režisér Dan Pánek, může vyvolávat dojem, že pojednává o olympijském hokejovém zápase. Ve skutečnosti je o dětech, velkých snech a devadesátých letech.

Foto: Děti Nagana

Hynek Čermák hraje bývalého hokejistu.

Článek

Ve snímku hrají Hynek Čermák s Klárou Issovou, Pavlem Baťkem, Simonou Babčákovou, Taťjanou Medveckou, Otakarem Brouskem a dětskými herci Tomem Bretonem a Johankou Rackovou. Figuruje v něm také brankář Dominik Hašek, ale nejde o hlavní roli.

Čeští hokejisté v roce 1998 triumfovali v japonském Naganu a hodně dětí si tenkrát přálo být jako oni. Desetiletý chlapec Dom se rozhodne být novým Dominikem Haškem a jde si tvrdě za svým.

Foto: Děti Nagana

Klára Issová

Rodiče jeho snu nevěří a odmítají do toho investovat, jen dědeček podporuje tým, který si s kamarády založí. Šavle si pod svá křídla vezme bývalý extraligový hokejista, kterého hraje Hynek Čermák. Porazí společně sousední vesnici?

Bude to syrový akční film, říká režisér Mašínů

Film

„Nagano jsem sledoval. Každý z nás si přesně pamatuje, co dělal, když naši hokejisté vyhráli. Tento film odráží tu náladu a hrdost, která byla v každém z nás po tomto vítězství,“ tvrdí Čermák.

Foto: Děti Nagana

Dominik Hašek

„Není to moje první role. V Čechách i v Americe už jsem si několikrát malou roli zahrál. Tohle je pro mě ale srdcová záležitost. Český hokej potřebuje, aby si kluci šli zahrát hokej na plácek s tenisákem před barák nebo s pukem na zamrzlý rybník. I tam se dají objevit nové talenty. A o tom ten film je. Nám tuhle inspiraci přinesla hokejová generace 70. let a já budu moc rád, když ji ta naše „naganská generace“ podobně předá dnešním klukům,“ dodal Hašek.

Premiéra je naplánována na 23. února 2023.

Souvislost příběhu s Tolkienem není mlhavá, brání se tvůrci série Pán prstenů

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám