Hlavní obsah

Producent trháků Sociální síť, South Park a Firma odstupuje. Šikanoval filmaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejslavnějších a nejplodnějších amerických producentů Scott Rudin odchází z filmových projektů i z Broadwaye po skandálu s jeho podivným chováním na pracovišti.

Foto: Profimedia.cz

Scott Rudin

Článek

Několik herců a studií varovalo před Rudinem, který se chová jako psychicky narušený. Podle nich vyhrožuje zaměstnancům pomstou, když od něj odejdou, má záchvaty zuřivosti, hází po lidech různé předměty a jednomu člověku rozbil o ruku monitor.

„O mých problematických interakcích s kolegy bylo už hodně napsáno. Hluboce lituji bolesti, které mé chování způsobilo, přímo i nepřímo,“ uvedl Rudin. „Tento krok udělám, abych rostl a změnil se.“

Borat: Dodatečné reportáže míří na Amazon, trailer je venku

Film

Nejedná se o žádné MeToo, lidé neviní Rudina ze sexuálního nátlaku, ale z toho, že se chová nenormálně. Podle amerického tisku to bude určité varování pro všechny vzteklé manažery, kteří ponižují lidi na pracovišti. O jeho excesech se dlouho mlčelo, lavinu stížností spustila až nedávno americká herečka Sutton Fosterová s kolegou Hughem Jackmanem.

Rudin je jeden z nejslavnějších producentů ve světě filmu i divadla. Má za sebou desítky úspěšných snímků jako Firma, Addamsova rodina, Stepfordské paničky, South Park: Peklo na zemi, Zoolander, Tahle země není pro starý, Sociální síť, Útěk ze Sibiře, Grandhotel Budapešť či Kapitán Phillips.

Reklama

Výběr článků

Načítám