Hlavní obsah

Oscary už diváky nezajímají, sledovanost se propadla o 58 %

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extrémní meziroční propad sledovanosti hlásí oscarová ceremonie, která proběhla v noci na pondělí. Od minulého předávání se průměrná sledovanost zmenšila zhruba o 58 %.

Foto: Pool, Reuters

Emerald Fennellová uspěla se scénářem k filmu Nadějná mladá žena.

Článek

Průměrná sledovanost pořadu dělala asi 9,85 milionu diváků, což znamená, že se od roku 2020 někam vypařilo 13,75 milionu diváků. Ještě dříve, v roce 2019, přenos sledovalo asi 29,6 milionu lidí.

Určitý pokles se během pandemie sice čekal, ale 58 % je brutální číslo, americká média hovoří o „ohromujícím“ pádu a také dodávají, že bez ohledu na covid obecně většina těchto nabubřelých ceremonií už pár let přestává lidi zajímat.

První ukázka z nové West Side Story od Spielberga

Film

Poslední Zlaté glóby přitáhly v průměru pouhých 6,9 milionu diváků. Také nejznámější hudební ceny světa Grammy se letos propadly.

Letošní Oscary patřily především dramatu Země nomádů režisérky Chloé Zhaové. Ocenění si odnesly režisérka, herečka v hlavní roli Frances McDormandová i samotný film. Jde o meditativní road movie z prostředí lidí, kteří žijí ve svých autech a putují po Americe. Hlavní hrdinkou je vdova Fern. Přestože jí rodina nabízí ubytování, Fern volí raději svobodu a společnost podobně žijících nomádů.

Reklama

Výběr článků

Načítám