Hlavní obsah

První ukázka z nové West Side Story od Spielberga

První ukázka z West Side Story je venku. Nová verze letitého příběhu bude jiná, tvrdí režisér Steven Spielberg. V ČR má jít do kin 9. prosince 2021.

Trailer West Side Story Video: Falcon

 
Článek

Původní film West Side Story pochází z roku 1961, hlavní hrdinku tehdy hrála herečka Natalie Woodová a její mužský protějšek George Chakris. Steven Spielberg ovšem tvrdí, že z filmu vůbec nevychází, protože točí novou adaptaci divadelního muzikálu.

Hlavní roli Marie nyní hraje mladičká Rachel Zeglerová, kolumbijsko-americká začátečnice, která nemá s filmem téměř žádnou zkušenost. Anitu hraje Arina De Bose, známá z muzikálů jako Hairspray, Les Miserábles, Motown a Summer: The Donna Summer Musical, a Tonyho herec Ansel Elgort z filmů Baby Driver či Hvězdy nám nepřály.

Foto: Falcon

Rachel Zeglerová a Ansel Elgort.

Příběh je v podstatě variací na Romea a Julii z prostředí pouličních gangů New Yorku a podobu filmového scénáře mu dodal Tony Kushner.

V dalších rolích se představí David Alvarez (Bernardo), Mike Faist (Riff), Josh Andrés Rivera (Chino), Ana Isabelleová (Rosalía), Corey Stoll (poručík Schrank), Brian d’Arcy James (strážník Krupke) a Rita Morenová (Valentina).

Foto: Falcon

West Side Story

Choreografie se ujal držitel ceny Tony Justin Peck. Dirigent losangeleské filharmonie a držitel ceny Grammy Gustavo Dudamel spolupracoval při nahrávání hudby a hudební supervizi měl na starosti Matt Sullivan.

Původní muzikál složil Leonard Bernstein.

Reklama

Výběr článků

Načítám