Hlavní obsah

Na Hru o trůny naváže v roce 2022 Rod draka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci Hry o trůny, kteří jsou natěšení na seriál v podobném duchu, si budou muset počkat minimálně do roku 2022, kdy by se měl na HBO objevit volně navazující Rod draka.

Foto: HBO

Hra o trůny. Lena Headeyová a Nikolaj Coster-Waldau

Článek

Nový seriál ohlásil programový šéf HBO Casey Bloys, který dodal, že je to zatím odhad a přesnější být nemůže. Nenavazuje přímo na děj Hry o trůny, má se odehrávat naopak 300 let před ním.

„Právě teď nad tím sedí a rozvrhují si ten příběh. Hádám, že to uvidíme v roce 2022,“ uvedl.

Jiný prequel s Naomi Wattsovou v hlavní roli byl mezitím odpískán. „Pilotní díly – někdy se to sejde a někdy ne,” řekl záhadně Bloys a neupřesnil, proč vlastně projekt nerealizují. Děj se měl odehrávat ještě dříve, před 8000 lety.

Seriál Pán prstenů ještě nezačal a už schválili i druhou sezonu

Film

Hra o trůny skončila v roce 2019. Šlo o superúspěšnou fantasy sérii, která získala mnoho cen a trhala rekordy ve sledovanosti. Fanoušci však bouřlivě protestovali proti způsobu, jak autoři celý příběh ukončili. Vznikl podle knižní předlohy George R. R. Martina a děj se odehrával ve fiktivní zemi Westeros, která připomínala středověk. Jako volnou inspiraci použili anglickou válku růží.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám