Hlavní obsah

Seriál Pán prstenů ještě nezačal a už schválili i druhou sezonu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amazon připravuje novou „mašinu na peníze“ - velkorozpočtový fantasy seriál Pán prstenů, u kterého se předpokládá velký úspěch. Důvěra v projekt jde tak daleko, že schválili i natáčení druhé sezony, aniž by natočili tu první.

Foto: New Line Cinema

Z filmu Pán prstenů.

Článek

Seriál je teprve ve stadiu předprodukce, fyzicky tedy ještě neexistuje ani jeden díl. Má se natáčet na Novém Zélandu, ale zahraniční média upozorňují, že všichni herci ještě nejsou potvrzeni. Zatím se psalo o třech jménech – Will Poulter, Markella Kavenaghová a Joseph Mawle.

U fanoušků se objevují i obavy, že půjde o prachsprostou komerci bez Tolkienova ducha. Seriál se sice jmenuje Pán prstenů a dědicové spisovatele JRR Tolkiena s tím souhlasí, nemá ale s Tolkienovým dílem nic společného. Nejde o adaptaci jeho románů, nýbrž o nový příběh, který píšou JD Payne, Patrick McKay a Bryan Cogman. Režii má mít na starosti J. A. Bayona.

Tolkien čekal roky na vydání Pána prstenů. Brak, smáli se mnozí

Kultura

Výkonnými producenty série jsou Lindsey Weber, Bruce Richmond, Gene Kelly a Sharon Tal Yguado, spoluautory a výkonnými producenty Gennifer Hutchison, Jason Cahill a Justin Doble pod hlavičkou Amazon Studios.

O scénáři se zatím nic neví, děj se má odehrávat před začátkem Společenstva prstenu, prvního ze tří svazků románu J. R. R.  Tolkiena. Na seriálu se prý podílí i spisovatelův vnuk Simon Tolkien.

Fanoušek Tolkiena si v Orlických horách postavil Hobitín

Cestování

Komerční úspěch filmů jako Hobit a Pán prstenů je nezpochybnitelný. Jestli je dějově samostatný seriál na motivy z Tolkiena správnou cestou, ukáže teprve čas, ale popularita klasické fantasy v ČR rozhodně neopadá, dokazuje to i jeden český fanoušek, který si pracně postavil vlastní Hobitín.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám