Hlavní obsah

Moderní zfilmování Pýchy a přemlouvání

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní režisérka Carrie Cracknellová chystá svůj filmový debut v podobě celovečerní adaptace posledního díla Pýcha a přemlouvání romanopiskyně Jane Austenové. Titulní postavu chytré a nekonvenční Anne Elliotové ve snímku ztvární Dakota Johnsonová.

Foto: ČTK/APInvision/Joel C Ryan

Hlavní roli ztvární Dakota Johnsonová.

Článek

Režisérka ke spolupráci přizvala scenáristu Ronalda Basse, nominovaného na Oscara za snímek Rain Man. Jejich interpretace klasického románu z počátku devatenáctého století bude podle magazínu The Hollywood Reporter moderním a duchaplným zpracováním oblíbeného příběhu, který je stále pravdivý.

Hlavní hrdinkou je sedmadvacetiletá, dosud neprovdaná dcera zchudlých rodičů, kteří umořují četné dluhy pronájmem svého domu admirálovi a jeho manželce. Švagr nájemce, armádní kapitán Frederick, byl s Anne kdysi zasnoubený, dívka se však na radu přátel a příbuzných s vojákem rozešla. Po sedmi letech odloučení se někdejší milenci znovu setkávají a dávají své lásce a potenciálnímu sňatku druhou šanci.

Posmrtně vydaná próza Jane Austenové spatřila světlo světa koncem roku 1817 a v průběhu minulého i současného století se dočkala řady televizních, jevištních nebo rozhlasových verzí. Vůbec první adaptace pro velké plátno, jíž se zhostila streamovací platforma Netflix se studiem MRC Entertainment, by se měla začít natáčet letos v květnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám