Hlavní obsah

Mezinárodní festival Kino na hranici se ruší, uvedli pořadatelé

Právo, hon

Nová opatření v Polsku a nepříznivý vývoj koronavirové nákazy v pohraničí neumožňují organizátorům filmové přehlídky uspořádat letošní 22. ročník Kina na hranici ani v náhradním termínu od 21. do 26. srpna 2020. Informaci o definitivním zrušení letošního ročníku potvrdili ve čtvrtek večer pořadatelé.

Přechod v Českém Těšíně

Článek

„Žlutá barva nás v grafice provázela od začátku organizace 22. ročníku Filmové přehlídky Kino na Hranici/Granicy. Ta nám dodávala radost a energii k práci na přípravě naší akce, zejména v těžkých dobách, kdy karanténní opatření uzavřela společnou hranici. Stále jsme doufali, že se nepříznivá situace na české straně v okrese Karviná zlepší, což se však nestalo, a k tomu bohužel ve čtvrtek byl i okres Cieszyn polským Ministerstvem zdravotnictví označen z epidemiologického hlediska právě touto žlutou barvou,“ uvádí se v prohlášení pořadatelů.

V polském Těšíně tak došlo od pátku k výraznému zpřísnění u hromadných akcí, kterých se může účastnit maximálně sto lidí. „S lítostí tedy oznamujeme, že tyto okolnosti a obavy o Vaši bezpečnost nám neumožňují uspořádat letošní 22. ročník,“ uvedli pořadatelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám