Hlavní obsah

Killer začne v září. Festival seriálů spolupracuje i s Berlinale

Mezinárodní televizní festival Serial Killer se uskuteční v Brně ve dnech 21. až 26. září 2021, oznámili pořadatelé. Soustředí se na propagaci nejlepších nových seriálů ze střední a východní Evropy a upozorňuje i na výjimečné počiny ze severu a západu kontinentu.

Foto: Richard Hodonický

Seriál Martyisdead. Jakub Nemčok jako patnáctiletý Marty

Článek

Po Dánsku, Norsku a Velké Británii se teď festival zaměří na belgické seriály.

„Jako ředitelka festivalu každoročně navštěvuji významné televizní akce a mluvím s producenty z různých koutů světa. Převládá mezi nimi názor, že v posledních letech dostává svůj zasloužený prostor výjimečná belgická televizní dramatika. Díky svému unikátnímu a autentickému stylu a přístupu k příběhům je zkrátka velmi přesvědčivá. Jsme rádi, že na ni můžeme tento rok v rámci Serial Killera upřít pozornost.

Prezentováním průkopnické práce belgických vysílatelů chceme povzbudit tvůrce ze zemí střední a východní Evropy, protože právě seriály z Belgie jsou důkazem, že i v relativně malé zemi s limitovanými výrobními rozpočty je možné systematicky vytvářet mezinárodně úspěšné tituly,“ vysvětlila zakladatelka festivalu Kamila Zlatušková.

„V předcházejících ročnících jsme už několik belgických seriálů uvedli, posílili jsme vazby mimo jiné se skvělou vlámskou veřejnoprávní televizí VRT, festivaloví diváci se ale mohou opět těšit i na výjimečné seriály dalších belgických komerčních i veřejnoprávních vysílatelů.“

Festival spolupracuje i s Berlinale, které se letos koná jen v digitální podobě.

V programové nabídce Berlinale Series uvedl prezentaci Zabíjení předsudků o střední a východní Evropě, 2. díl, kde představil 16 nejlepších východoevropských seriálů. Z českých titulů připomněl seriál #martyisdead, který v listopadu 2020 vyhrál Mezinárodní Emmy, a seriály Terapie sdílením, sKORO NA mizině a Ochránce.

Reklama

Výběr článků

Načítám