Hlavní obsah

Il Boemo. Vojtěch Dyk natáčel ve Stavovském divadle

Novinky, Stanislav Dvořák

V ČR a v Itálii se v těchto dnech natáčí velmi ambiciózní výpravný historický film režiséra Petra Václava Il Boemo o Josefu Myslivečkovi, významném českém skladateli 18. století. Ve filmu se objeví Stavovské divadlo, zámek v Bučovicích a různé paláce.

Foto: Turner PR

Vojtěch Dyk

Článek

Hlavní roli ve filmu má hudebník a herec Vojtěch Dyk.

„Kvůli probíhající pandemii jsme museli filmování složitě několikrát posouvat a měnit plány. Ještě na konci května jsme neměli vůbec žádnou jistotu, kdy a jak bude možné v Itálii točit. Zdržela se i výroba kostýmů, která probíhala v Itálii, a kvůli striktním hygienickým opatřením se o několik týdnů protáhla. Hlavní ale je, že jsme znovu ‚v akci‘, a dosud natočený materiál vypadá skvěle,“ uvedl producent Jan Macola.

V ČR se točilo v Klášteře sester premonstrátek v Doksanech, v palácích Martinického, Colloredo-Mansfeld a na zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou. Nejvýpravnější scéna se natáčela ve Stavovském divadle. V polovině října se štáb přesouvá do Itálie.

Vedle Vojty Dyka se v hlavních rolích představí italské herečky Barbara Ronchi, Elena Radonicich a Lana Vlady. Ve vedlejších pak Lenka Vlasáková, Karel Roden a Zdeněk Godla. Ve snímku se objeví i operní hvězdy, jakými jsou Phillipe Jaroussky, Emöke Baráth, Raffaella Milanesi, Juan Sancho nebo Krystian Adam.

Premiéra bude v roce 2021.

Reklama

Výběr článků

Načítám