Hlavní obsah

Filmové premiéry: Moje slunce Mad, Duna, Kryštof, Poslední souboj či Milan Kundera: Od Žertu k Bezvýznamnosti

O amerického Oscara v kategorii animovaných filmů bude usilovat český film Moje slunce Mad. Do kin jde dlouho očekávaná sci-fi Duna. Poslední souboj se odehrává ve Francii 14. století. Životem spisovatele Milana Kundery se zabývá dokument Milan Kundera: Od Žertu k Bezvýznamnosti. Nevšední a laskavé dobrodružství prožívají v animovaném filmu Rozbitý robot Ron chlapec a robot. Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy skončil Halloween z roku 2018.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Moje slunce Mad

Helena se na vysoké škole v Praze zamiluje do svého budoucího muže Nazira a odjíždí s ním do jeho rodného Afghánistánu. Sdělení nových příbuzných, že „krom zákazu hříšných myšlenek a vepřového má plnou svobodu“ ji utvrzuje ve víře, že překoná kulturní propast. Záhy však pozná, že i relativně pokrokový přístup manželovy rodiny má své hranice stejně jako jeho poměr k ženiným potřebám.

Trailer filmu Moje slunce Mad

Moje slunce Mad, Česko/Francie/ Slovensko 2021, animovaný, 85 min., režie: Michaela Pavlátová, v českém znění: Zuzana Stivínová, Hynek Čermák, Ivan Trojan, Eliška Balzerová a další.

Duna

Nová adaptace čtyřsetstránkového sci-fi románu Franka Herberta Duna je velmi ambiciózní projekt, který staví především na obrazové stránce, určené pro velké plátno. Odehrává na planetě Arrakis, sluncem spálené poušti, kde se těží vzácné koření melanž. Znesvářené rody usilují o koření, a tím i o nadvládu.

Trailer filmu DunaVideo: Vertical Ent.

Duna, USA 2021, 155 min., sci-fi, režie: Dennis Villeneuve, hrají: Timothée Chalamet, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Rebecca Fergusonová a další.

Kryštof

Příběh vychází z událostí kolem Akce K, nezákonné likvidace mužských klášterů v dubnu 1950. Jedním z těch, kterých se osudově dotkla, je hrdina filmu Kryštof. Mladík, který žije v komunitě mnichů a převádí uprchlíky přes státní hranici, je svědkem zastřelení několika studentů při útěku na Západ a sám se stává psancem. Společně s jediným přeživším se vydávají na cestu s nejistým koncem.

Trailer filmu KryštofVideo: Bontonfilm

Kryštof, Česko/Slovensko 2021, 101 min., drama, režie: Zdeněk Jiráský, hrají: Mikuláš Bukovjan, David Uzsák, Alexandra Borbély, Luboš Veselý, Stanislav Majer a další.

Poslední souboj

Film režiséra Ridleyho Scotta je o posledním Francií posvěceném duelu mezi dvěma muži. Jean de Carrouges a Jacques Le Gris jsou přátelé, ze kterých se stanou rivalové. Středobodem jejich pře je Carrougesova žena Marguerite. Tu Le Gris dle jejích slov napadne, ona ho veřejně obviní, jenže on tvrdí, že je nevinný. Výsledkem je duel s tím nejvyšším rizikem – smrtí. V případě prokázání Le Grisovy neviny navíc Marguerite hrozí upálení za živa.

Trailer k filmu Poslední soubojVideo: Century Fox

Poslední souboj, USA 2021, 152 min., historicé drama, režie: Ridley Scott, hrají: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comerová, Ben Affleck a další.

Milan Kundera: Od Žertu k Bezvýznamnosti

Proč dílo Milana Kundery tak zaujalo po celém světě? Proč odešel do Francie a začal psát ve francouzštině? Co je za tím, že bránil překladům svých posledních románů do češtiny? Nebo že se vyhýbá kamerám a publicitě? Na tyto otázky hledá dokument odpovědi.

Trailer k dokumentu KunderaVideo: Falcon

Milan Kundera: Od Žertu k Bezvýznamnosti, Česko 2021, dokument, 95 min., režie: Miloslav Šmídmajer, účinkují: Milan Kundera, Milan Uhde, Jiří Bartoška, Jan Kačer, Jean-Claude Carrière a další.

Rozbitý robot Ron

Animovaný snímek vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý.

Trailer k filmu Rozbitý robot RonVideo: Falcon

Rozbitý robot Ron, USA/Velká Británie 2021, animovaný, 106 min., režie: Alessandro Carloni, Jean-Philippe Vine.

Halloween zabíjí 

Těžce zraněná Laurie odjíždí do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V útrobách domu je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a zvyšuje počet svých obětí.

Trailer k filmu Halloween zabíjíVideo: Universal Pictures

Halloween zabíjí, USA/Velká Británie, 2021, horor, 106 min., režie: David Gordon Green, hrají: Jamie Lee Curtisová, Anthony Michael Hall, Judy Greerová, Kyle Richardsová  a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám