Hlavní obsah

Febiofest začne v Praze 19. dubna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest proběhne tradičně na jaře od 19. do 28. dubna 2022.

Foto: Febiofest

Febiofest oživí Prahu na jaře.

Článek

„Centrem festivalového dění se stane stejně jako loni Slovanský dům v centru Prahy, vybrané sekce a masterclass bude hostit také Kino Pilotů, Ponrepo nebo Edison Filmhub. Po skončení hlavního programu v metropoli Febiofest zamíří do regionů,“ sdělila umělecká ředitelka Febiofestu Marta Švecová Lamperová.

Filmaři mohou filmy přihlásit pomocí webu. Amatéři se na www.febiofest.cz mohou hlásit do soutěže I ty jsi filmařem, tentokrát na téma přátelství, reflektující nelehkou covidovou dobu.

RECENZE: Plodková a Chmela v crazy motoráku. Méně satiry, více bláznů

Film

„Soutěží se v kategorii jednotlivců (i za skupinu) a školních týmů (základní a střední školy). Téma Přátelství by mělo být zpracováno formou krátkého dokumentu, reportáže či ankety. Vítěze vybere odborná porota,” doplnila Simona Andělová.

Sekce Culinary Cinema propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem. Filmově-kulinární večer 21. dubna 2022 naservíruje dokumentární film The Truffle Hunters o sběru a kultuře vzácných bílých lanýžů. Po projekci v kině Cinema City Slovanský dům následuje tematická večeře v Restauraci Obecní dům. Autorem menu je šéfkuchař Marek Fichtner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám