Hlavní obsah

Dyk míří do San Sebastianu. Snímek Il Boemo bude v hlavní soutěži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Il Boemo o osudech českého skladatele z 18. století Josefa Myslivečka bude mít světovou premiéru v hlavní soutěži filmového festivalu v San Sebastianu. Hlavní postavu ztvárnil Vojtěch Dyk.

Trailer filmu Il BoemoVideo: Il Boemo

 
Článek

Mysliveček, syn pražského mlynáře, se vydal do Itálie, která byla v druhé polovině 18. století centrem evropské opery. Stal se tam hvězdou.

„Hrát Josefa Myslivečka pro mě byla výzva a motivace jako pro herce i pro muzikanta. Jsem samozřejmě napjatý, jak jeho příběh přijme publikum u nás i v Evropě. Protože to si Mysliveček zaslouží – abychom znali jeho příběh,” tvrdí Dyk.

Foto: turner.cz

Vojtěch Dyk a Lana Vlady

„Pro mě osobně je již samotné přijetí do hlavní soutěže na takto prestižním festivalu obrovská čest. Pevně ale doufám, že se náš film bude líbit nejen porotě v San Sebastianu, ale také všem filmovým divákům,“ řekl  režisér a autor scénáře Petr Václav.

Rozpočet 120 milionů

„Je to po těch přibližně deseti letech, po které jsme film chystali, natáčeli a dokončovali, velké zadostiučinění. Vnímám to jako odměnu za zcela bezprecedentní přípravu, ojedinělý důraz na historickou věrnost a také za maximální snahu o dobovost, se kterou jsme všichni ke snímku přistupovali,“ dodal producent Jan Macola.

Historický film Il Boemo měl rozpočet 120 milionů korun a vystupují v něm operní hvězdy jako sopranistka Simona Šaturová a kontratenor Philipp Jaroussky. Hudba k filmu vznikla za doprovodu pražského barokního orchestru Collegium 1704 a pod vedením dirigenta Václava Lukse.

Do českých kin má vstoupit 20. října.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám