Hlavní obsah

Duchové nedají pokoj. Další krotitelé jdou do kin v prosinci 2023

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Jason Reitman pokračuje ve slavné duchařské sérii. Další díl by se měl objevit v kinech v prosinci 2023.

Foto: Falcon

Krotitelé duchů: Odkaz

Článek

Autoři filmu Jason Reitman a Gil Kenan potvrdili, že se příběh bude odehrávat v původních newyorských kulisách, které si fanoušci ještě mohou pamatovat z prvního dílu.

První Ghostbusters (Krotitelé duchů) natočil už v roce 1984 režisér Ivan Reitman, který letos v únoru zemřel. Reitman byl slovenský Žid narozený v Komárně. Rodiče s ním v útlém dětství emigrovali, svou vlast si prý moc nepamatoval.

Foto: Columbia Pictures

Bill Murray a Sigourney Weaverová v prvních Krotitelích duchů

V jeho filmu si zahráli Dan Aykroyd, Bill Murray, Harold Ramis a Sigourney Weaverová. Zaznamenal ohromný úspěch, někteří mluvili i o nejlepší komedii všech dob. Následovalo  pokračování Krotitelé duchů 2 z roku 1989.

V roce 2016 přišel režisér Paul Feig s novým pojetím a úplně jinými postavami. Film však propadl, fanoušky staré komedie spíše rozzlobil, než potěšil.

Další pokus už producenti svěřili Reitmanovu synovi Jasonovi. Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z roku 2021 už byl hodnocen o něco lépe. Aktuální pokračování proto znovu natáčí Reitman. Podle zahraničních médií není jasné, jestli se opět vrátí i herec Bill Murray. Fanoušci by si to určitě přáli.

Reklama

Výběr článků

Načítám