Hlavní obsah

10 tipů na fantasy filmy, díky nimž prožijete večery plné kouzel

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníte občas o tom, že umíte čarovat? Do fantasy světa se můžete snadno přenést díky těmto deseti snímkům. Kouzlům se můžete přiučit například od Harryho Pottera, elfů z Pána prstenů nebo komiksových hrdinů Avengers.

Foto: Warner Bros

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Článek

1. Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

V roce 2001 režisér Peter Jackson podle knih J. R. R. Tolkiena roztočil velkolepou filmovou trilogii Pán prstenů, která uchvátila všechny milovníky fantazie. Společenstvo prstenu, které začíná vyprávět příběh o síle temna, prstenu moci, chytrých čarodějích, krásných elfech a statečných hobitech, je první díl ságy.

V seriálu Pán prstenů má hrát australská kráska i Poulter z Millerových na tripu

Kultura

2. Hvězdné války: Epizoda V - Impérium vrací úder

Roku 1980 režisér Irvin Kershner natočil v pořadí druhý díl ze série Hvězdných válek. V chronologickém a dějovém pořadí hlavní ságy je tento film pátý. Milovníci vesmírných příběhů jistě ocení hlavně dobové filmové triky.

7 filmů o autech, které má smysl vidět, i když nejste fanda sporťáků

Film

3. Cesta do pravěku

Režisér Karel Zeman tento poučný film natočil už v roce 1955, i dnes má ale svou nezaměnitelnou poetiku. Kluci najdou zkamenělinu a na pramici cestují dobou ledovou přes třetihory a druhohory až na počátek života na Zemi.

Filmové pohádky pro děti, které vaše ratolesti zabaví na dlouhé hodiny

Film

4. Cesta do fantazie

Dvouhodinový japonský film od režiséra Hajao Mijazakiho vás přesvědčí o tom, že v Asii je všechno jiné než u nás. I fantazie. Vyprávění o tom, jak se holčička Chihiro dostane do světa fantazie, kde jsou její rodiče začarováni do prasat a jejími přáteli se stanou obří mimino proměněné v potkana a moucha, vaše děti nenechá chvíli v klidu.

10 italských filmů, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

5. Avengers: Infinity War

Současná filmová tvorba nabízí hlavně komiksové příběhy. V roce 2018 režiséři Anthony a Joe Russo natočili závěr desetileté cesty světem studia Marvel, ve kterém Avengers a jejich superhrdinští spojenci bojují s mocným Thanosem, který chce zničit vesmír.

Komiksový fanoušek překonal rekord. Poslední Avengers viděl 110krát

Koktejl

6. Nekonečný příběh

Režisér Wolfgang Petersen vypráví o Bastienovi, kterému se v antikvariátě dostane do rukou kouzelná knížka. Jak ji čte, stane se její součástí. Triky v tomto filmu vám možná z dnešního pohledu budou připadat úsměvné, i tak ale Nekonečný příběh z roku 1984 stojí za zhlédnutí a u scény s koněm tonoucím v bahně tečou divákům slzy proudem dodnes.

10 filmů, ve kterých si vás získá Morgan Freeman

Film

7. Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Spisovatelka J. K. Rowlingová vytvořila na přelomu tisíciletí čarodějnickou ságu, která ovlivnila celou jednu generaci. Příběhy o Harrym Potterovi se dočkaly i filmových zpracování, která se těší divácké oblibě dodnes. Nejlepší bude, když se podíváte na všech osm snímků, ale pokud máte málo času a chcete strávit večer s tím nejlepším, co filmový Potter nabízí, sáhněte po třetím díle série s názvem Harry Potter a vězeň z Azkabanu, který v roce 2004 natočil režisér Alfonso Cuarón. Budete žasnout nad plejádou úžasných kouzel (včetně cestování časem) a zatoužíte po čarodějnické hůlce jako nikdy dřív.

Americká škola zakázala Harryho Pottera, konzultovala to s exorcisty

Kultura

8. Fimfárum Jana Wericha

Máte-li chuť na český film a jste fanoušky loutek, legendární Fimfárum vyprávěné Janem Werichem je ideální volbou. V roce 2002 příběhy, které vás pobaví i poučí, zpracovali režiséři Vlasta Pospíšilová a Aurel Klimt.

10 komedií, ve kterých vás rozesměje Louis de Funès

Film

9. Velká ryba

V roce 2003 režisér Tim Burton natočil velkolepou dvouhodinou fantasy podívanou s Ewanem McGregorem v hlavní roli. S hlavní postavou Edwarda vzpomínáme na jeho život plný zajímavých událostí - potkal čarodějnici se skleněným okem vidící do budoucnosti, obra i siamská dvojčata. Na závěr života Edward touží po jediném - aby ho miloval jeho dospělý syn, který mu jeho historky nevěří.

10 tipů na filmy od Tima Burtona, mistra fantazie

Film

10. Střihoruký Edward

Klasiku natočil mistr mysteriózních příběhů Tim Burton v roce 1990. Ve filmu exceluje režisérův oblíbenec Johnny Depp. Ten ztvárnil roli výtvoru vynálezce, který mu místo rukou přidělal dlouhé ostré břity. Podivín Edward bydlí kousek od městečka, kam se jednou dostane. Nejdřív se ho obyvatelé bojí, ale pak je získá na svou stranu svým střihačským uměním. Bohužel leží v žaludku závistivým teenagerům...

Výstřední dům připomíná výjev z ponurých filmů Tima Burtona

Tipy a trendy

Reklama

Výběr článků

Načítám