Hlavní obsah

10 filmových thrillerů, ze kterých budete mít husinu

Novinky, mim

Napětí, strach, smrt. Tyto thrillery budete sledovat se zatajeným dechem.

Upoutávka na film Jméno růže

Článek

1. Sedm

Kdo spáchal vraždy, které spojuje sedm smrtelných hříchů? To se snaží vypátrat dva detektivové. Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrowová a Kevin Spacey excelují v tomto psychologickém thrilleru z roku 1995, který natočil režisér David Fincher.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

2. Vraždy podle Jidáše

Po Chicagu běhá masový vrah a odřezává tělům různé končetiny. Proč to dělá a kam schovává své trofeje? Najít se ho snaží dvojice detektivů. Thriller na pomezí hororu natočil v roce 1999 režisér Russell Mulcahy, v hlavních rolích se představili Christopher Lambert, Mike Anscombe a Robert Joy.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

3. Mlčení jehňátek

Režisér Jonathan Demme podle knihy od Thomase Harrise v roce 1991 natočil dnes již kultovní snímek s Jodie Fosterovou a Anthonym Hopkinsem v hlavních rolích agentky FBI Clarice Starlingové a psychiatra Hannibala Lectera. Clarice chodí za Hannibalem do vězení, kde si odpykává trest za vraždy a kanibalismus, a nechává si od něj radit s případem tak zvaného Buffalo Billa, který stahuje své oběti z kůže a policii se ho nedaří vypátrat.

10 kultovních hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Film

4. Šestý smysl

Bruce Willis a Haley Joel Osment jsou ústředními postavami tohoto dramatu o psychologovi a jeho klientovi, který vidí duchy lidí. V roce 1999 mysteriózní thrillerový horor s nečekaným koncem natočil režisér M. Night Shyamalan.

Zachraňte vojína Ryana, Pianista, Statečné srdce. 10 válečných filmů, které stojí za to vidět

Film

5. Ucho

Nikdy nevíte, kdo vás poslouchá... Komorní drama ukazuje manžele, kteří neví, co si smí říct, jelikož jsou do domácností montována odposlouchávací zařízení. Psychologický thriller natočil v roce 1970 Karel Kachyňa podle knihy Jana Procházky, hlavní role obsadili Radoslav Brzobohatý a Jiřina Bohdalová. Snímek se směl promítat až po sametové revoluci.

Od Světáků po Pelíšky aneb 10 českých filmů, které byste měli vidět

Film

6. 96 hodin

Dcera bývalého špiona je unesena a otec vezme spravedlnost do svých rukou. Snímek natočil v roce 2008 režisér Pierre Morel, v hlavních rolích se objevili Liam Neeson a Maggie Graceová.

10 akčních filmů, které vás vytrhnou z nudy všedního dne

Film

7. Skleněné peklo

Mrakodrap, který má sto pětatřicet poschodí, kvůli špatným technickým vlastnostem při slavnostním zahájení vzplane a promění se v ohnivé peklo. Podaří se hasičům lidi z budovy zachránit? Katastrofický thriller natočili v roce 1974 režiséři John Guillermin a Irwin Allen a hráli v něm Steve McQueen, Paul Newman, William Holden, Faye Dunawayová, Fred Astaire, Susan Blakelyová a další.

10 filmů, které dostaly Oscara a měli byste je vidět

Film

8. Čekej do tmy

Audrey Hepburnová si v tomto thrilleru zahrála slepou Susy, která je ohrožována vrahem ve vlastním bytě. Roku 1967 film natočil režisér Terence Young.

10 tipů na filmy pro pamětníky, které pobaví i mladší ročníky

Film

9. Dokonalý trik

Hugh Jackman a Christian Bale zde sehráli kouzelníky soupeřící o to, kdo je lepší. Jejich snaha předčit jeden druhého se změnila ve smrtelnou past... Film roku 2006 zrežíroval Christopher Nolan.

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

10. Jméno růže

Je rok 1327 a v opatství benediktinů došlo k záhadnému úmrtí. Smrt se snaží vyšetřit ctihodný františkán, ale jak se ukáže, někdo nemá zájem o to, aby byl odhalen pravý vrah... V hlavní roli tohoto mysteriózního thrilleru z roku 1986 se objevil Sean Connery. Film natočil režisér Jean-Jacques Annaud podle knihy Umberta Eca.

10 tipů na mysteriózní filmy, které vás znepokojí

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám