Hlavní obsah

Žilková se vrací do divadla. Lstí ji zlákal Polívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavní roli premiérové inscenace S láskou Mary se vrací na divadelní prkna Veronika Žilková. Herectví, jak sama říká, přitom už chtěla opustit a doufala, že další část života bude trávit cestováním a poznáváním především Izraele, který si jako manželka velvyslance této země Martina Stropnického doslova zamilovala.

Foto: ČTK

Herečka Veronika Žilková a režisér Petr Halberstadt na tiskové konferenci Divadla Bolka Polívky k inscenaci S láskou Mary, kterou bude divadlo uvádět na letní scéně v amfiteátru na Kraví hoře.

Článek

Pandemie covidu a následně i Bolek Polívka však plány Žilkové zcela změnili a herečka se v premiéře inscenace předvede na letní scéně Divadla Bolka Polívky 18. července na Kraví hoře v Brně. Předpremiéra se uskutečnila ve čtvrtek.

„Když začala pandemie, tak jsem se z Izraele z vlastní vůle vrátila v bláhovém domnění, že to bude na pár týdnů. S hraním jsem už nepočítala. Hrát a zažívat život herečky s šesti dětmi nebyla legrace a já se těšila na nové zážitky,“ řekla.

Veronika Žilková: Dnes už vím, jak náročné manželství je a že nic na světě není ideální

Styl

Nakonec bylo všechno jinak. „Hranice Izraele se zavřely a náhodou jsem se v Praze potkala s Bolkem, který mi nabídl roli v pro mě neznámé inscenaci. Přesvědčoval mě, že jde o němou úlohu, prý budu hrát urnu, a já se dokonce začala těšit na pohybové divadlo. Když mi ale z Brna přišel text, zjistila jsem, že je všechno jinak,“ zve Žilková na hořkou komedii, v níž rozhodně němá nebude.

„Premiéra je konečně tady. S láskou Mary je úsměvná komedie o tom, že je třeba žít

každý den naplno. Radovat se a nečekat, až bude svítit slunce či až bude lepší příležitost nebo až nebude pandemie,“ dodala Žilková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám