Hlavní obsah

Zemřel režisér televizní zábavy Ivo Paukert

Praha
Aktualizováno

Ve věku 81 let zemřel v úterý po delší nemoci televizní režisér Ivo Paukert, informovala mluvčí České televize Michaela Fričová. Pro Československou a Českou televizi vytvořil desítky především zábavných pořadů.

Nejznámější znělky pořadů Ivo Paukerta

 
Článek

Paukert se narodil v roce 1931 v Praze, vystudoval režii na FAMU, kde také natočil své první krátké filmy. Od roku 1963 byl režisérem hlavní redakce zábavných pořadů Československé televize. Pomáhal zviditelňovat divadlo Semafor, režíroval televizní přenosy jeho představení, byl též autorem původních televizních pořadů a medailónů populárních zpěváků, například Karla Gotta, Yvetty Simonové nebo Waldemara Matušky. Podílel se na vzniku televizních silvestrovských pořadů a režíroval úspěšný soutěžní pořad Videostop.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Ivo Paukert

Z televizních her jsou dodnes v povědomí diváků jeho komedie Sardinky aneb Život jedné rodinky nebo seriály Pletky paní Operetky. Od 90. let točil retrospektivní pořady typu Hovory H ještě po dvaceti letech nebo V Praze bejvávalo blaze. Několik let režíroval také předávání cen Týtý a v roce 2000 v rámci tohoto pořadu sám vstoupil do Síně slávy televizní tvorby.

Podle Iva Mathého, někdejšího Paukertova spolupracovníka a šéfa ČT, patřil zesnulý režisér k "posledním mohykánům slavné televizní éry zábavných pořadů".

Ivo Paukert

Pro Československou a později Českou televizi natočil desítky pořadů.

Pro Československou a později Českou televizi natočil desítky pořadů. V 60. letech šlo především o hudební pořady a medailóny zpěváků.

Pro Československou a později Českou televizi natočil desítky pořadů. V 60. letech šlo především o hudební pořady a medailóny zpěváků. Vedle silvestrovských vysílání byl podepsán i pod soutěžním pořadem Videostop.

Pro Československou a později Českou televizi natočil desítky pořadů. V 60. letech šlo především o hudební pořady a medailóny zpěváků. Vedle silvestrovských vysílání byl podepsán i pod soutěžním pořadem Videostop. V 90. letech několikrát režíroval i předávání televizních cen Týtý.

Pro Československou a později Českou televizi natočil desítky pořadů. V 60. letech šlo především o hudební pořady a medailóny zpěváků. Vedle silvestrovských vysílání byl podepsán i pod soutěžním pořadem Videostop. V 90. letech několikrát režíroval i předávání televizních cen Týtý.

Pro Československou a později Českou televizi natočil desítky pořadů. V 60. letech šlo především o hudební pořady a medailóny zpěváků. Vedle silvestrovských vysílání byl podepsán i pod soutěžním pořadem Videostop. V 90. letech několikrát režíroval i předávání televizních cen Týtý. Hovory H ještě po dvaceti letech

Pro Československou a později Českou televizi natočil desítky pořadů. V 60. letech šlo především o hudební pořady a medailóny zpěváků. Vedle silvestrovských vysílání byl podepsán i pod soutěžním pořadem Videostop. V 90. letech několikrát režíroval i předávání televizních cen Týtý. Hovory H ještě po dvaceti letech Proč bychom se nebavili, když nám Pánbůh archiv dal

Pro Československou a později Českou televizi natočil desítky pořadů. V 60. letech šlo především o hudební pořady a medailóny zpěváků. Vedle silvestrovských vysílání byl podepsán i pod soutěžním pořadem Videostop. V 90. letech několikrát režíroval i předávání televizních cen Týtý. Hovory H ještě po dvaceti letech Proč bychom se nebavili, když nám Pánbůh archiv dal Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)

Pletky paní Operetky (TV seriál)

"Patřil k režisérské elitě, kam patřil například také Zdeněk Podskalský, Jaromír Vašta, Ján Roháč. Paukert byl poslední z této generace, který ještě před šesti, sedmi lety naplno pracoval," řekl Mathé.

Reklama

Výběr článků

Načítám