Hlavní obsah

Zemřel kytarista Slayer Jeff Hanneman, po kousnutí pavoukem mu odumírala tkáň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista americké thrashmetalové skupiny Slayer Jeff Hanneman zemřel ve čtvrtek na selhání jater. Oznámila to skupina ve svém prohlášení. Bylo mu 49 let a trpěl nekrotizující fasciitidou, tedy odumíráním tkání. Byl to zřejmě následek kousnutí pavoukem.

Foto: Profimedia.cz

Kytarista Slayer Jeff Hanneman

Článek

„Slayer jsou zdrceni, že musí informovat, že jejich spoluhráč a bratr Jeff Hanneman zemřel kolem jedenácté dopoledne nedaleko svého domu v Jižní Kalifornii. Hanneman byl v nemocnici, když mu selhala játra,“ uvedla kapela ve svém prohlášení.

Slayer: Bloodline

Hanneman měl vážné zdravotní problémy od roku 2011, trpěl nekrotizující fasciitidou, kdy se bakterie dostanou pod kůži a tkáň se začne rozpadat. Odumírají i cévy a nervy.

Podle skupiny onemocněl po kousnutí pavoukem. Jeho stav se zhoršoval. Prodělal několik operací, při nichž mu odstraňovali odumřelou tkáň z ruky a paže. Kvůli zhoršujícímu se stavu se dokonce uvažovalo, že by mu amputovali paži. V posledních několika dnech byl udržován v umělém spánku.

Slayer patří k nejosobitějším metalovým kapelám, patří k průkopníkům thrashe a deathu. Kapela, v níž hrál Hanneman od jejího vzniku v roce 1981, se prosadila o pět let později brutálním albem Reign In Blood.

Soubor získal cenu Grammy v letech 2006 a 2007 za nejlepší výkon v oblasti metalu. Ani tři desetiletí po svém vzniku tvorba Slayer neztrácela nic na svém ostří a nekompromisnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám