Hlavní obsah

Zemřel herec Miloš Hlavica z Nemocnice na kraji města

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 81 let zemřel minulý týden herec a dabér Miloš Hlavica. Potvrdil to Zdeněk Hruška z Herecké asociace. Hlavica hrál například v seriálu Nemocnice na kraji města, více se však věnoval dabingu.

Miloš Hlavica

 
Článek

Miloš Hlavica od mládí hrával jako ochotník, ale původně nastoupil ke studiu na ČVUT, až později přešel na DAMU. Koncem padesátých let začal hrát v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého, pak působil v Městských divadlech pražských.

Foto: Česká televize

Miloš Hlavica v osmdesátých letech v pohádce Bratr a sestra

Znám je převážně ze seriálů a jeho hlavní období spadá do sedmdesátých a osmdesátých let minulého století. Objevil se v Třiceti případech majora Zemana, v Nemocnici na kraji města nebo v Dobrodružství kriminalistiky. Účinkoval také v málo známých filmech jako První láska, Zahrada dětí, Sny o Zambezi apod.

Více se věnoval práci v rozhlase a dabingu. Mimo jiné propůjčil hlas Maxi von Sydowovi ve filmu Muž a jeho pes z roku 2009 nebo několikrát Johnu Hurtovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám