Hlavní obsah

Zemřel herec Conaway z filmové Pomády, rodina ho odpojila od přístrojů

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci na pátek zemřel ve věku šedesáti let v kalifornském Los Angeles americký herec Jeff Conaway. Médiím to oznámila jeho agentka. Během svého na filmové role bohatého uměleckého života se proslavil především jako představitel frajera Kenickieho z filmu Pomáda z roku 1978.

Článek

Herec zesnul v losangeleské nemocnici poté, kdy ho lékaři na přání rodiny odpojili od podpůrných přístrojů.

V nemocnici pobýval již od počátku května, kdy ho nalezli v bezvědomí na zahradě jeho domu v Beverly Hills. Od té doby se ani na okamžik neprobral.

Newyorský rodák Conaway se v minulosti opakovaně léčil ze závislosti na alkoholu a také kokainu. V posledních letech trpěl nechutenstvím a nedávno prodělal i zápal plic a otravu krve. Poté doma spadl ze schodů a zlomil si ruku a kyčel. [celá zpráva]

Foto: Archiv, Právo

Jeff Conaway

Jeho nejznámější role je z muzikálového snímku Pomáda, v němž se objevil po boku svého kamaráda Johna Travolty a Olivie Newton-Johnové. Conaway údajně při natáčení musel chodit mírně nahrbený, aby se John Travolta jevil vyšší.

Před kamerou se poprvé objevil v roce 1971 ve snímku Jennifer On My Mind. Od té doby hrál také ve snímcích Chcete znát tajemství?, Patriot, 2002: Únos z ráje, Totální odhalení, Ďábelská hra a v mnoha dalších.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám