Hlavní obsah

Zemřel herec Martin Havelka

• Aktualizováno
Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Ve věku 62 let zemřel filmový a divadelní herec Martin Havelka. Informaci zveřejněnou režisérem Janem Hřebejkem potvrdila Kateřina Vižďová, mluvčí Městského divadla Brno, kde Havelka dlouhá léta působil.

Foto: Dušan Dostál, ČTK

Martin Havelka

Článek

„Mohu to potvrdit, podrobnější informace budeme mít v týdnu,” uvedla Vižďová. Hřebejk na twitteru uvedl, že s Havelkou točil Učitelku nebo Rédla.

Martin Havelka hrál v brněnském Divadle Husa na provázku, Národním divadle Brno a v Městském divadle Brno.

Foto: Václav Havelka, ČTK

Zleva Martin Havelka jako Daniel Warshowsky a Igor Ondříček v roli Hauptsturmführera Blicka na zkoušce muzikálu Představ si..., 6. března 2018 v Městském divadle Brno.

Byl ale také výrazným seriálovým hercem, od devadesátých let se začal hodně objevovat v televizi - v seriálech jako Detektiv Martin Tomsa, Četnické humoresky, Dobrá čtvrť, Redakce, Vyprávěj a později Kriminálka Anděl, Místo zločinu Plzeň, Polda, Specialisté nebo Rédl. Často dostával role kriminalistů nebo naopak zločinců.

V celovečerních filmech se málokdy dostal k hlavním rolím. Začínal ve snímku Balada pro banditu v sedmdesátých letech. Ke slavnějším filmům, kde si zahrál, patří Po strništi bos, Učitelka nebo Příběh kmotra.

Reklama

Výběr článků

Načítám