Hlavní obsah

Zapomeňte na Bridget Jonesovou. Do kin přichází Norka Julie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je vám kolem třicítky? Jste žena? A tak trochu tápete v životě, jestli se vaše očekávaní dají naplnit? Kultovní filmy o potřeštěné Bridget Jonesové jste už viděla? Tak přesně pro vás může být světový hit, norská romantická komedie Joachima Triera Nejhorší člověk na světě. Do českých kin vstupuje ve čtvrtek 17. března. Nabízí jemný humor, který leckoho rozpláče.

Nejhorší člověk na světě bude mít premiéru 17.3.

 
Článek

Vypráví příběh sympatické Julie, která na prahu třicítky hledá lásku a životní naplnění.

Na pomezí dramatu a komedie zachycuje život v době, kdy můžeme mít téměř nekonečné možnosti, a přesto se cítit ztracení nebo, jak říká norské rčení: jako nejhorší člověk na světě.

Nejhorší člověk na světě může navázat na úspěch Chlastu

Kultura

Joachim Trier se ve svém nejnovějším filmu snažil zachytit otázky, které řeší nejen mladé ženy na prahu třicítky. „Některé se týkají úplně každého. Tento film se zabývá tím, jak vztahy odrážejí naše očekávání od života. V naší kultuře jsme vychováváni tak, že očekáváme, že dojdeme naplnění v lásce, a totéž platí o kariéře,“ tvrdí.

Zdá se, že se divákům trefil do vkusu, a nejen jim. Snímek ocenili i kritici. V tuto chvíli se pyšní hodnocením 96 % na serveru Rotten Tomatoes, dvěma nominacemi na Oscara a cenou z Cannes pro herečku v hlavní roli Renate Reinsve.

Renate Reinsve: Herectví jsem chtěla vyměnit za truhlařinu

Kultura

Nejhorší člověk na světě je také jedním z adeptů na Oscara v kategoriích Nejlepší zahraniční film a Nejlepší původní scénář.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám