Hlavní obsah

Z nových knih: Scanlanová, Bermanová, Klvaňa, Carey, Golemon i Ennis a McCrea

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden nabízí takřka rodinný román irské prozaičky Patricie Scanlanové i prozaickou novinku populární mexické dramatičky Sabiny Bermanové. Další prvotinu a sice od Tomáše Klvani o lásce Američana a Rusky, román australského prozaika Petera Careyho, thriller amerického fantasy autora Davida L. Golemona. Nádavkem komiks severoirského dua Garth Ennis a John McCrea.

Článek

Patricia Scanlanová:

Návrat domů

Návrat domů je tím posledním, co si mladá ambiciózní žena Alison přeje, její „americký sen“ se však ocitá v troskách. Hrdost jí brání přiznat rodině doma v Irsku, že se jí nedaří. Její sestra Olivie, která zase neví, kam dřív skočit, se snaží skloubit práci s péčí o rodinu a přípravami na Vánoce, a ke všemu se ještě snaží uspořádat oslavu matčiných sedmdesátin. Stále si připomíná, že sestra Alison si vede záviděníhodný život v New Yorku, topí se v penězích a užívá si samé radovánky… Dvě sestry a přitom dva velmi odlišné životy, dva pohledy na jeho hodnoty.

BB art, přeložila Blažena Kukulišová, 200 stran, 199 Kč

Sabina Bermanová:

Žena, která se ponořila do srdce světa

Román je pohádkou pro dospělé s prvky magického realismu, kde se stírají hranice mezi obsahem a formou, protože se čtenář dívá na svět očima autistické dívky Karen a její čisté duše. Když Isabelle přijíždí do mexického Mazatlánu, aby převzala vedení rodinného podniku, najde totiž v domě své zesnulé sestry opuštěné divoké děvčátko, které neumí mluvit. Díky její vytrvalé péči se Karen naučí mluvit, číst a psát, dokonce vystuduje zootechniku na univerzitě. Odhodlaná chránit život v oceánech a proměnit rodinný podnik v první humánní továrnu na tuňáky dospěje Isabelle k šokujícímu rozhodnutí…

Jota, přeložila Simonetta Dembická, 230 stran, 278 Kč

Tomáš Klvaňa:

Marina, Ruský příběh

Novelu Marina lze číst jako politický thriller stejně jako milostný příběh v kulisách historických událostí posledních třiceti let. Americký student Mariani se nejprve ocitne v Gorbačovově Rusku, kde se setkává s tajemnou dívkou Marinou, do které se okamžitě zamiluje. Díky krásné Rusce se seznamuje s moskevskou zlatou mládeží, která se prohání po městě v nejnovějších modelech západních aut a nic jí není svaté. Pokračuje se po deseti letech v Římě, kde se již úspěšný politolog Mariani znovu sejde se svou dávnou láskou. Příběh pokračuje v Singapuru, a zároveň se vrací do putinovského Ruska.

Paseka, 200 stran, 269 Kč

Peter Carey:

Parrot a Olivier v Americe

Autor oživuje prostřednictvím fiktivních postav Oliviera de Garmonta a Johna „Parrota“ Larrita, jeho sluhy a špicla zároveň, velkého francouzského filozofa Alexise de Tocqueville a jeho cestu za velkou louži, z níž vzešlo dílo Demokracie v Americe – první velká studie o mravech, morálce a politice ve Spojených státech. Olivier je syn francouzských šlechticů, kteří jen tak tak během revoluce nepřišli o hlavu. Je to nešťastník se špatným zrakem, chorobně opečovávaný matkou, Parrot je zase synem potulného anglického tiskaře, jenž jako dvanáctiletý utíká do Paříže, kde se stává v Olivierově rodině sluhou. Navzdory okolnostem vzniká mezi oběma přátelství.

Jota, 496 stran, 448 Kč

David L. Golemon:

Ničitel světa

Je to první kniha série Skupina Event o invazi na naši Zemi směřující z jiné planety. Záhadné havárie stíhacích letounů vyvolají úvahy o možném ohrožení bezpečnosti Spojených států, proto se o událost zajímá i nejutajenější agentura vybavená nejmodernější technikou, Skupina Event, která si klade za cíl zachránit svět před neznámou hrozbou, tvorem nazvaným Ničitel světa. Zabývá se klíčovými událostmi, které by mohly změnit osud světa. Po tom, co se stalo, pátrají však i jiné organizace a čtenář je svědkem často nelítostného boje o prvenství v získání prostředků, jak získat nadvládu nad světem.

BB art, přeložil Jiří Špalek, 392 stran, 249 Kč

Garth Ennis, John McCrea:

Hitman 7: Stará páka

Nájemný zabiják, který se snaží zapomenout na svou krvavou minulost, se přichomýtne k výpravě do minulosti a není to žádná rozpustilá Cesta do pravěku, jak ji známe z filmu Karla Zemana. Autoři ze Severního Irska nabízejí pomyslnou hostinu o třech krvavých chodech. Jako předkrm ho totiž chce sezobnout Tyrannosaurus rex. Hlavní chod prostře Benito Gallo, machr s nožem, který by rád naservíroval Hitmanovu hlavu vdově po zesnulém mafiánském bossovi. Mafie nezapomíná a stále vede v patrnosti, že smrt „Panského WC“ Louie dosud nikdo nepomstil. Hitman má však štěstí, že je na jeho straně celé osazenstvo baru u Noonana...

BB art, přeložil Šimon Španihel, 216 stran, 499 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám