Hlavní obsah

Z nových knih: Rankin, Lazarová, Petrusková, Larsson

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už plně letní nabídku nových knih zahajuje příběh populárního britského detektivního autora Iana Rankina. Pokračují působivý román rumunské autorky Liliany Lazarové a próza Kateřiny Petrusové. Pozornost si znovu zaslouží vzpomínky francouzské legendy Edith Piaf. Nádavkem je druhý díl audioknihy Stiega Larssona.

Článek

Ian Rankin: Dokonalá vražda

Foto: Archiv nakladatelství

Malcolm Fox s týmem policejní inspekce jsou zpět: tentokrát v městečku Kirkcaldy vyšetřují, zda již usvědčeného detektiva Cartera jeho kolegové nekryli. Jednoduchý případ – dokud ho nezkomplikuje smrt bývalého policisty. Stopy překvapivě vedou do bouřlivého roku 1985, kdy teroristé odhodlaní vybojovat Skotsku nezávislost rozesílali poštou bomby a spory antraxu, plánovali únosy i atentáty a pátrali po policejních provokatérech ve vlastních řadách. Inspektor Fox hodlá pravdu odhalit stůj co stůj, ačkoli tím na sebe přivolá hněv nadřízených a nakonec musí sám bojovat o život.

BB art, přeložila Jitka Fialová, 344 stran, 299 Kč

Liliana Lazarová: Země prokletých

Foto: Archiv nakladatelství

Román o dobách komunismu v Rumunsku. Děj se otevírá legendou o Lví jámě, v jejíž hlubině zůstaly od 18. století kosti tureckých dobyvatelů. Ty se podle legendy vynořují na povrch, což ale nebrání mladým zamilovaným párům, aby toto místo vyhledávaly ke zvýšení sexuálního zážitku. Vesnice Slobozia, obehnaná temnými a hlubokými lesy, je ovšem sama ponořena do úzkostných pověstí, v lesech se totiž mají potulovat přízraky moroi. Prokleté místo, zmítané předsudky a dávnými démony, se ale stává prostorem nových dramat a násilností, které ovšem nesouvisí pouze s dávnými pověstmi a pohádkami.

Jota, přeložila Veronika Dufková, 182 stran, 298 Kč

Kateřina Petrusová: Nebezpečná láska

Foto: Archiv nakladatelství

Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?

Fragment, 376 stran, 299 Kč

Edith Piaf: Edith Piaf - Kolo štěstí

Foto: Archiv nakladatelství

Drobounká žena z komediantské rodiny s nezaměnitelným hlasem, přezdívaná Vrabčák, se z pouliční zpěvačky stala světově proslulou šansoniérkou. Edith Piaf (1915-1963) líčí svou trnitou cestu, která ji z ulice přivedla až do přeplněných sálů. Jenže talent, silná vůle a píle k úspěchu nestačí... Musíte mít i trochu štěstí, o tom je Edith Piaf hluboce přesvědčena. A čtenář možná při četbě vzpomínek usoudí, že tyto hodnoty v jejím případě platí v obráceném pořadí...

BB art, přeložila Galina Kavanová, 144 stran, 199 Kč

Stieg Larsson – Milénium 2: Dívka, která si hrála s ohněm

Foto: Archiv nakladatelství

Druhý díl trilogie Milénium poodhalí více z minulého a současného života Lisbeth Salanderové, tajemné punkerky a hackerky, kterou posluchači znají z prvního dílu Milénium 1. - Muži, kteří nenávidí ženy. Mladý novinář je zavražděn krátce před publikováním článku o prostituci, korupci a obchodu s bílým masem a hlavně o napojení do vysoké politiky, na tajnou policii a známé novináře. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Lisbeth Salanderové. Mikael Blomkvist je přesvědčen o její nevině, avšak Lisbeth mu při pátrání odmítá pomoci. Sama se pomocí svých metod pokusí poodhalit překvapivé pozadí zločinů, do hry však vstupuje nelítostný gang brutálních násilníků.

Radioservis, čte Martin Stránský, 2CD mp3, 14 hodin 45 minut, 349 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám