Hlavní obsah

Výstupy grantové komise jsou absurdní, protestují hudební festivaly

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asociace hudebních festivalů ČR zaslala protestní nótu ministryni kultury Aleně Hanákové. Současný systém grantů je podle ní absurdní a požaduje jednání o novém.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně kultury Alena Hanáková (TOP 09) dostala protestní nótu.

Článek

Asociace deklaruje, že chce ve spolupráci s ministerstvem vypracovat nový, maximálně objektivní a dlouhodobě stabilní grantový systém. Měl by se podobat systému podpory symfonických orchestrů a divadel.

Vypracování nové metodiky je podle ní urgentní, protože současný systém vykazuje zásadní nedostatky. Výběr členů grantové komise už své podstaty zatěžuje výsledky subjektivitou, výstupy komise jsou podle asociace přímo "absurdní".

Asociace takový "nekompetentní a netransparentní systém" odmítá a zásadně protestuje.

"Komise obodovala největším počtem bodů Mladé fórum Hradec Králové, já nemám proti kolegům z Hradce vůbec nic, ale komise nerespektuje festivalovou pozici akcí jako Pražské jaro, Krumlov," řekl ve středu Novinkám prezident MHF Český Krumlov Jaromír Boháč.

"Tyto velké známé festivaly komise podhodnotila, jsou v pásmu, kdy už nemůžou brát vůbec žádné peníze," dodal rozhořčený Boháč, který nyní čeká odpověď od ministryně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám