Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Proč potřebujeme radikálnější literaturu a recenze nového románu Aleny Mornštajnové

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 6. května 2021

Článek

● Esej literární kritičky Evy Klíčové o tom, proč Česko potřebuje radikálnější literaturu; v čem je převládající pohled střední třídy na společenskou realitu neúplný, proč literaturu vnímáme jako volnočasovou aktivitu a čím nás můžou obohatit autoři periferie jako Daniel Hradecký či Elsa Aids?

● Recenzi Petra Fischera na nový román Aleny Mornštajnové Listopád; v čem spočívá slabina „magie čtivosti“, proč se autorce nepovedla konstrukce alternativního polistopadového světa, v němž komunisté ustáli rok 1989, a proč kniha nakonec spíš ukolébává, než varuje?

Foto: Milan Malíček, Právo

Alena Mornštajnová

● Povídku Aleny Scheinostové o křehkosti, a zároveň pevnosti rodinných pout; próza vznikla pro salonní cyklus na podporu Platformy pro sociální bydlení

● Sloupek Zbyňka Vlasáka o neúspěšném pokusu nejbohatších fotbalových klubů vytvořit si vlastní Superligu; co tato iniciativa i odpor fanoušků vůči ní prozrazuje o problémech současného fotbalu a proč je stav evropské fotbalové scény neudržitelný?

● Krátkou pozvánku na sobotní benefiční stream Kolben Open 8; kapela Nauzea Orchestra představí nové album Láska a umělci z Pragovky zahájí velkou výstavu Ko-laborace

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám