Hlavní obsah

Velký čtvrtek s autogramiádou Davida Vanna

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vzoru britských nakladatelů, kteří v první říjnový čtvrtek jako „super Thursday“ již s dlouhou tradicí nabízejí největší trháky, pokusí se ve čtvrtek čeští nakladatelé vyzvaní internetovým distributorem Kosmas představit desítku zajímavých titulů.

Foto: Profimedia.cz

Americký prozaik David Vann

Článek

Ozdobou budou autogramiáda amerického prozaika Davida Vanna s knihou Ostrov Sukkwan v 16 hodin v pražském Paláci knih Luxor i představení knižního rozhovoru s Jiřinou Šiklovou pojmenovaného Bez ohlávky o hodinu později v Literární kavárně Academia na rohu Václavského náměstí a Vodičkovy ulice.

Nakladatelství Argo se podle Zdeny Křikavové zapojilo třemi mimořádnými tituly. „Prvním je právě Vann, který kromě autogramiády bude číst ze své knihy od půl osmé večer do devíti v Americkém centru v Praze. Dalším je dlouho očekávaný román Umberta Eka Pražský hřbitov a pak ještě nová próza Paula Coelha Alef, připomínka jeho předcházejících motivů cesty,“ dodala.

Vann navazuje na Jacka Londona

Vann ve své debutové „zálesácké“ novele navazuje na Jacka Londona či Cormaca McCarthyho a loni za ni získal francouzskou cenu Prix Médicis za nejlepší zahraniční text.

Další nakladatelství (Academia, Host či Kalich) nabízejí nový román Nevěra po americku od Martiny Formanové, první kompletní české vydání Souostroví Gulag od Alexandra Solženicyna, které vyjde ve třech svazcích, Úvahy na prahu tisíciletí Tomáše Halíka i dětskou knihu Komisař Vrťapka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám