Hlavní obsah

Věčně mladí Alphaville v Praze a v Havířově

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá pop skupina Alphaville, kterou v polovině osmdesátých let proslavily hity Big In Japan, Sounds Like Melody a zejména Forever Young, vystoupí v rámci turné ke dvaceti letům v České republice. V pražském klubu Roxy se představí 28. září od 20 hodin. O den později bude od 19 hodin hrát na havířovském zimním stadionu.

Foto: Jaroslav Appeltauer - www.apikfoto.cz

Konference o zdravém životním stylu dětí

Článek

Dlouhá kariéra vedoucího skupiny Marian Golda těší. Prozradil to Novinkám: "Když jsem začínal, ani mne nenapadlo, že se stejnou skupinou budu hrát i po dvaceti letech. Splnily se mi všechny moje mladické sny. Pořád tu jsem, hraji na pódiu a bavím lidi. To je skvělé, protože hudba není práce, ale láska."

Úspěšná kariéra podle Golda také ovlivní podobu koncertu: "Existuje dvacet let a jako všechny kapely s tak dlouhou historií, hrajeme písně z celé naší existence od našeho vzniku až po úplné novinky. Pracujeme na novém albu Crazyshow, které by mělo vyjít v příštím roce a i z něj zahrajeme pár věcí, takže někteří lidé budou možná překvapeni."

Ani staré skladby však nezazní v původní podobě, dostanou zbrusu nový háv, který se bude podle Golda lišit i od toho,ve kterém je představila v Praze v závěru 90. let: "Budou vypadat zase jinak, rozhodl jsem se pro další změny, protože lidi lze pobavit, jen když měníte přístup. I nás by však nudilo hrát písně pořád stejně."

Gold také osvětlil, jak pracuje na nové podobě písní: "Vychází to z improvizace při zkouškách. Písně vám říkají, co by potřebovaly a vy jim musíte naslouchat. Proto některé budou hodně odlišné a jiné zase blízké původní podobě, protože je nešlo nenásilně pozměnit. Nemám rád schematický přístup, kdy se řekne - tohle zní staře, tak to musíme podložit moderním rytmem. Je nutné vycházet z nálady písně. Když je skladba působivá a má co říci, nebude znít staře, byť by její zůstalo stejné."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám