Hlavní obsah

Ve filmovém cyklu Nevinné lži se představí Geislerová, Havlová, Freimanová i Janžurová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět režisérů, osm celovečerních televizních filmů a řada hereckých osobností - to je shrnutí cyklu Nevinné lži, který ČT začne vysílat 24. února. Poslední klapka padla v Liběchově 27. ledna.

Foto: ČT

Aňa Geislerová

Článek

„Nevinné lži jsou z principu cyklus komorních filmů, takže není třeba žádných mimořádně velkolepých, produkčně náročných a složitých scén,“ řekla producentka Tereza Vrabelová a dodává: „Produkčně nejnáročnější bylo stíhat současně přípravu několika natáčení, zatímco se teprve chystaly a schvalovaly scénáře, protože všech osm celovečerních filmů jsme museli stihnout napsat a natočit za osm měsíců. Pro tento žánr televizních filmů jsou nejatraktivnější ty scény, kdy se podaří ztvárnit silný text dokonalým hereckým výkonem.“

Jako první natáčela svůj film Pod hladinou režisérka a scenáristka Alice Nellis v nádrži hlubočepského bazénu. Jako poslední dokončila producentka a režisérka Tereza Vrabelová film Byl lásky čas.

Cyklus má ukázat, jak málo může stačit k tomu, aby si člověk sám obrátil život vzhůru nohama.

Foto: ČT

Michal Suchánek ve filmu Iris rebeluje

"Filmy se natáčely výhradně v reálných prostředích a převážně v Praze a okolí - až na výjimky, které scénáře vyžadovaly. Mladí horolezci z filmu Klukovina lezou po skalách v krásné krajině Srbska i na vysokohorské štíty Tater, Dagmar Havlová s Veronikou Freimanovou a Ivou Janžurovou na invalidním vozíku se neplánovaně brodily sněhem okolo Máchova jezera, Michal Suchánek zase šplhal po obřím billboardu na pražské periferii," doplnila mluvčí ČT Michaela Fričová.

Film Byl lásky čas podle scénáře Terezy Dusové je o sestrách a milostném trojúhelníku - jedna zvítězí a druhá zůstane žít s matkou a obě si nesou životem své křivdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám