Hlavní obsah

V Praze zahrají americký kytarista Cannon i britský bluesman Broadbent

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brit Jack Broadbent a Američan Toronzo Cannon vystoupí 14. října v pražském Lucerna Music Baru v rámci večerů Prague International Bluenight.

Foto: Prague I. Bluenight

Toronzo Cannon

Článek

Jack Broadbent z anglického Lincolnshire hraje na akustickou i elektrickou slide kytaru hudbu na pomezí blues a folku. K jeho idolům patřili hlavně Neil Young, Peter Green, Joni Mitchellová a Robert Johnson.

Předskakoval mimo jiné velkým hvězdám typu Lynyrd Skynyrd, Johnnyho Hallydaye či Robbena Forda. Vydal čtyři sólová studiová alba a letos připravuje vydání pátého.

Foto: Prague I. Bluenight

Jack Broadbent

Představitel chicagské bluesové scény Toronzo Cannon původně hrál reggae – až později mu učarovala hudba géniů, jako byli Buddy Guy, B. B. King a Jimi Hendrix. Poté, co nasbíral zkušenosti v devadesátých letech, založil vlastní kapelu The Cannonball Express a vydal s ní tři studiová alba.

Nejvíc se proslavila čtvrtá deska The Chicago Way (2016), kterou známý magazín  MOJO tehdy označil za nejlepší bluesové album. Deska i Toronzo Cannon byli v roce 2017 nominováni celkem na čtyři Blues Music Awards.

Vstupenky na oba koncerty v pražském Lucerna Music Baru jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketmaster a Goout.

Reklama

Výběr článků

Načítám