Hlavní obsah

V Hollywoodu se šušká, že velkofilm Hobit druhým dílem neskončí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už řadu let se čeká na dvoudílný velkofilm Petera Jacksona podle předlohy J.R.R. Tolkiena. Hobit už je prakticky připraven k premiéře a najednou se objevila myšlenka, že nebude dvoudílný, ale třídílný.

Článek

Zdroje amerického serveru The Hollywood Reporter sdělily, že režisér Jackson se nedávno rozhodl udělat třídílný film místo dvoudílného. Další natáčení by teoreticky mohlo proběhnout příští léto na Novém Zélandě.

Jackson prozradil svůj plán v USA na festivalu Comic-Con. Od té doby začalo studio Warner Bros s producenty vážně zkoumat praktické možnosti a náklady na další natáčení. Nyní se podle serveru musí vyřešit hlavně financování a smlouvy s velkým množstvím herců. Další vyjednávání by se týkalo autorských práv na film, kolem kterých se v minulosti už také strhly soudní spory.

“Jestli to budeme dělat, tak se musíme rozhodnout rychle. Hodně to tlačí dopředu filmařská touha vyprávět víc," řekl zdroj z okolí režiséra.

Na Vánoce první díl

První díl monstrózního filmového projektu, který už teď stojí asi miliardu dolarů, bude mít premiéru letos před Vánocemi a druhý díl v roce 2013 ve stejném období. Oficiální názvy dílů znějí The Hobbit: An Unexpected Journey (Hobit: Nečekaná cesta) a The Hobbit: There and Back Again (Hobit: Tam a zase zpátky).

Ve filmu si zahráli třeba Martin Freeman, Elijah Wood, Orlando Bloom, Cate Blanchettová, Sir Ian McKellen a Andy Serkis.

Na designu fantasy světa se vyřádili Dan Hennah, Alan Lee a John Howe, hudbu složil Howard Shore. Kostýmy vyrobili Ann Maskreyová a Richard Taylor. Točilo se ve známých lokacích vesnice Matamata.

Reklama

Výběr článků

Načítám