Hlavní obsah

TV Barrandov začne v lednu, nabídne vlastní a evropskou produkci

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na neděli 11. ledna příštího roku si naplánovala svůj start nová digitální televize TV Barrandov. Diváci ji najdou na satelitu Astra, v kabelových rozvodech, vysílat bude prostřednictvím IPTV a diváci se set top boxy ji zachytí na multiplexu 2 Českých radiokomunikací.

Článek

„Náš divák bude spíše městský člověk, starší třiceti let, který je nespokojený se současnou nabídkou komerčních televizí. Divák, který chce u televize pohodu a smích, zábavu. Sexy zábavu,“ tvrdil programový ředitel TV Barrandov Přemysl Svora.

Televize se chce soustředit spíše na vlastní tvorbu, pokud bude nakupovat něco ze zahraničí, půjde převážně o evropskou nebo jinou produkci. „Evropská seriálová a dokumentární tvorba se za posledních pět šest let zlepšila, je lepší než hollywoodská,“ řekl Svora.

TV Barrandov, která počítá na svůj rozjezd s částkou miliardy korun, připravuje dvě situační komedie, natočený má již zkušební díl soudní show Suďte je!, který připravuje Pavlína Wolfová.

„Zatím nepočítáme se seriálovou hranou tvorbou, reality show a v prvním roce ani se společenským magazínem,“ informoval Svora. Zpravodajství bude minimální, spolupracovat chtějí s digitální Z 1 nebo Regionální televizní agenturou.

Barrandov TV a Barrandovské studio jsou sesterské akciové společnosti. Majoritní podíl v nich má Moravia Steel podnikatele Tomáše Chrenka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám