Hlavní obsah

Třicet měst čeká Noc divadel s hrami i diskuzemi. Děti si vyzkouší dílničky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákulisí divadel, divadelní dílny, program pro děti, diskuze s tvůrci i normální představení nabídne 20. listopadu devátý ročník Noci divadel s podtitulem Fresh Air, který zasáhne třicet českých měst.

Foto: Adéla Vosičková

Stavovské divadlo

Článek

Atraktivní nabídku si připravilo Národní divadlo v Praze, které umožní interaktivní prohlídky historické budovy. Letos slaví dvě významná výročí - 140 let od otevření a současně i požáru Národního divadla v roce 1881.

V Naivním divadle Liberec se zase děti mohou učit vyrábět vlastní loutky. Kromě toho v 10 hodin uvede novou loutkovou inscenaci Babička Červené Karkulky dnes slaví narozeniny! a v 17 hodin hru Hvězdný posel.

„Pražské divadlo Alfred ve dvoře uvádí od 20 hodin performance Tomáše Danielis 21, jejímiž tématy jsou pohyb, komunikace a vnímání reality. Ostravská Komorní scéna Aréna se rozhodla v rámci tématu letošního ročníku vpustit závan čerstvého vzduchu v podobě prohlídek divadla i pro anglicky mluvící diváky. Táborské Divadlo Oskara Nedbala nachystalo oslavu živé kultury a jejího návratu do našich životů, a tak zde nebudou chybět akrobatická vystoupení novocirkusových souborů (Cirkus Tety, Circus Frico, Eliška Brtnická), loutkové představení v podání Loutek bez hranic či nabitý hudební program, který uzavře Ventolin,“ vyjmenovává za pořadatele Eliška Míkovcová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Národní divadlo v Praze odhaluje kus své historie.

Hradecké Divadlo Drak uvede od 17 hodin divadelní road movie Cesta inspirovanou beatnickou generací a menší návštěvníci se ve stejný čas mohou zúčastnit divadelně-výtvarného workshopu. Jihočeské divadlo chystá program, ve kterém rozehraje prostory okolo své Historické budovy. Od 15 do 18 hodin představí v akci balet, malé divadlo, operu i činohru.

Pražský Institut umění – Divadelní ústav (IDU) se stane hlavním festivalovým infocentrem. Budova v Celetné bude otevřena od 14 do 20 hodin a nabídne program  ke 100. výročí prvního uvedení světově proslulé divadelní hry R.U.R. Karla Čapka. Diskuze Algoritmické Theatrum Mundi nabídne setkání se skutečnými a virtuálními divadelními tvůrci a pro rodiny s dětmi jsou tradičně připraveny dvě akční bojovky.

Současně vychází i česko-anglická publikace Divadlo dnem i nocí, která nabízí ohlédnutí za uplynulými ročníky akce. Další podrobnosti najdete na www.nocdivadel.cz.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám