Hlavní obsah

Třicet let oslaví Einstürzende Neubauten v Praze dvěma koncerty

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Legendární berlínská industriální skupina Einstürzende Neubauten letos slaví třicet let. V rámci výročního turné vystoupí 11. a 12. listopadu v pražském divadle Archa se speciálním programem. Jeden večer bude hrát jen kapela, druhý se na scéně krom neubatenů představí i jejich členové se sólovými projekty.

Článek

První večer skupiny odehraje koncert, ve kterém se zřejmě objeví velké množství skladeb s minulosti, jak tomu bylo v případě výročního koncert ke dvaceti letů, existence v Berlíně, kde připomenula své začátky, průlomová alba Halber Mensch a Haus der Lüge i v té době aktuální repertoár z desky Silence Is Sexy.

Druhý večer bude promítnuto několik filmů, pak odehraje kratší blok kapela a přenechá prostor sólovým projektům svých členů. Zpěvák Blixa Bargeld představí svou Vocal Acrobatics, kdy pracuje s hlasem a echem.

Kytarista a baskytarista Alexander Hacke bude hrát se svou dlouholetou spolupracovnící Danielle de Picciotto, s níž už představil v Praze svůj lovecraftovský projekt. Tato dvojice také spolupracovala s Tiger Lillies. V Praze je doprovodí bubeník Chris Hughes, který hrával s Once Upon A Time a doprovází Huga Race.

Své sólové projekty představí i kytarista Jochen Arbeit a oba percussionisté, kteří využívají podomácku zhotovených nástrojů z kovu a plastu Andrew Unruh (Drumtables) a Rudi Moser (Mosermeyer).

Kapacita bude omezena vzhledem k početným instalacím v prostoru Archy.

Lístky jsou už v prodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám