Hlavní obsah

Táňa Pauhofová a Hynek Čermák: Filmový pár na celý život

V nové české filmové komedii režiséra Jiřího Vejdělka Něžné vlny se jako rodičovský pár představují herci Táňa Pauhofová a Hynek Čermák.

Taťána PauhofováVideo: Falcon

 
Článek

Lesní dělník Jan Hrdlička je trochu pruďas a trochu krásný hrabalovský blázen, který touží pokořit kanál La Manche. Jeho představitel Hynek Čermák je naopak klidný typ, ale postava si získala jeho sympatie: „Na něm je přitažlivá ta zaujatost, ta jasná černobílost, ta jednoduchost. Tenhle chlap nemá pochyby o tom, co je dobře a co je špatně, což je úplně skvělý stav a bylo fajn se do něj vžít,“ řekl herec.

Je jasné, že dostat do vody Jana Hrdličku nebyl problém, ale jak dostat do vody Hynka Čermáka? Byly tam scény, které dělal nerad? „Nerad, to je špatné slovo, ale Jirka se mě před natáčením ptal, jestli umím plavat, tak jsem samozřejmě řekl: umím. Ale nenapadlo mě, že otázka měla být položená jako spíš: uplaveš kilometr kraulem v šestnáctistupňové vodě? A to je trošku něco jiného. Tak to jsem byl hodně překvapený, ale musím říct, že během natáčení jsem se toho kraula skoro naučil a budu ho dál pilovat,“ přiznal herec.

Pro představitele filmových rodičů pak bylo vzájemné setkání velmi příjemné. „Pro mě byl inspirativní ten pohled na takové to manželství, o němž si říkáte: oni jsou spolu 50 let a vy se ptáte – proboha, jak to udělali? A díky tomuto filmu a tomuto filmovému manželství jsem se potkal s Táňou Pauhofovou, a to mimochodem taky stálo za to,“ řekl.

Hynek ČermákVideo: Falcon

„Jednou z nejpříjemnějších věcí na natáčení pro mě bylo setkání s Hynkem a práce s ním. Protože on je pro mě symbolem chlapa, s nímž má žena pocit, že se má o co opřít a má se ke komu schoulit. A na druhé straně do té postavy Hynek dal tu dvojlomnost – přestože je postava tatínka opravdu velmi impulzivní a lehce ztratí nervy, je to zároveň velký snílek a romantik – a je to něžná duše. Hynek to má v očích – to něžné a krásné. Já si myslím, že nám to absolutně fungovalo,“ souhlasí Táňa Pauhofová. Přesto její filmová maminka musí odrážet nabídky nežádoucích nápadníků. Film bude v kinech již od 9. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám