Hlavní obsah

Stalloneho The Expendables v Americe nejúspěšnější

Novinky, Stanislav Dvořák

Akční klasik Sylvester Stallone prokázal, že ještě nepatří do starého železa. Jeho snímek The Expendables je v USA aktuálně komerčně nejúspěšnějším filmem. Za první víkend vydělal 35 miliónů dolarů (cca 700 miliónů korun), za druhý 16,5 miliónů (cca 330 miliónů korun).

Článek

V The Expendables se znovu sešli akční hrdinové osmdesátých let jako Sylvester Stallone, Arnold Schwarzengger, Bruce Willis a Mickey Rourke s novou generací (Jason Statham).

Velmi prostá zápletka, která připomíná starší Komando, dává Stallonemu možnost rozpoutat sérii nekonečných bitek, ale také vtipných narážek na historii žánru, které chvílemi film přibližují až k parodii. Stallone se tentokrát uplatnil i jako režisér a scénárista.

Na druhém místě skončila upírská parodie Vampires Suck, souboj upíra a vlkodlaka o nesmělou dívku. Film vydělal přes 12 miliónů dolarů (cca 240 miliónů korun) za víkend, přestože v něm nehraje žádná známá hvězda.

Na třetím místě je Jíst, meditovat, milovat. Snímek, který naopak láká hlavně na hvězdnou herečku Julii Roberts, za druhý víkend vydělal rovných 12 miliónů dolarů. Rozvedená žena v něm cestuje přes Itálii, Indii a Indonésii, přičemž poznává jinou kulturu, jídlo a životní styl.

Reklama

Výběr článků

Načítám