Hlavní obsah

Spielberg obdrží cenu za celoživotní dílo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Steven Spielberg obdrží příští rok při udělování Zlatých glóbů čestnou cenu za celoživotní dílo, oznámila agentura HFPA.

Článek

Hollywoodský režisér Steven Spielberg, který má ve sbírce pěknou řádku Oscarů, dostane v lednu 2008 další cenu. Předání čestné ceny Cecila B. DeMilla proběhne v rámci ceremoniálu udílení Zlatých glóbů 13. ledna.

Spielberg začínal na přelomu 50. a 60. let krátkými filmy a později se stal hollywoodskou režisérskou hvězdou číslo jedna. Za klasické jsou považovány např. jeho sci-fi snímky Blízká setkání třetího druhu a E. T. Mimozemšťan, série o Indiana Jonesovi či válečné drama Schindlerův seznam.

Mimo jiné obdržel šest Zlatých glóbů (E.T. , Schindlerův seznam, Zachraňte vojína Ryana) a dvanáckrát byl nominován. Glóby uděluje mezinárodní sdružení novinářů a bývají považovány za ukazatel toho, kdo by mohl uspět při udílení Oscarů.

Mezi jejich držitele patří třeba Warren Beatty, Robin Williams, Michael Douglas, Harrison Ford, Barbra Streisandová, Sean Connery a Anthony Hopkins.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám