Hlavní obsah

Skupina Warování prochází v klipu Sklad odložených vztahů dveřmi

Hronovská pop-punková kapela Warování vydává nový videoklip k písni Sklad odložených vztahů. Text písně vznikl na motivy skutečné události, a sice dlouhého a složitého rozchodu, který v loňském roce potkal jednoho člena skupiny. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Skupina Warování v klipu Sklad odložených vztahůVideo: archiv kapely

 
Článek

„Chtěli jsme už delší dobu napsat nějakou dospělejší písničku o lásce a vztazích. Tato událost nám krásně nahrála do karet. Celá písnička vznikla spontánně jednoho letního večera, když jsme s bubeníkem Horasem seděli ve zkušebně a jen tak si brnkali nějaké hudební nápady. Text první sloky jsem měl už delší dobu v šuplíku, a protože se velmi hodil, tak jsem ho použil a dopsal k němu zbytek písničky,“ vysvětluje zpěvák a kytarista Kuba Slezák.

Autorem videoklipu je Filip Kollert a jeho FK Visual Studio. V hlavních rolích se tentokrát neobjevila kapela, ale Pavlína Chmelíková a Martin Hesoun, kamarádi autora videoklipu. Ten se natáčel na několika lokacích v náchodském okrese, jakými jsou například Černé jezírko na Bischofsteinu, Hotel Beránek v Náchodě nebo fotbalové hřiště v Bohdašíně u Červeného Kostelce.

Foto: Michal Kollert

Kapela Warování v novém klipu

„Do videoklipu jsme si vymysleli takový fór s dveřmi, kterými hlavní hrdina prochází z jedné vzpomínky do druhé. S nadsázkou teď celá kapela říkáme, že jsme celý natáčecí víkend nedělali nic jiného, než z místa na místo převáželi staré, rozvrzané dveře, které nám ze své rekvizitárny půjčilo Jiráskovo divadlo v Hronově, za což moc děkujeme,“ doplňuje Slezák.

Hudební produkce písně se zhostil Petr Lebeda, kytarista kapely Rybičky 48. „Ke spolupráci s Péťou nás vedly dva důvody. Jednak si myslíme, že stylově k nám má velmi blízko, a za druhé jsme při zakládání kapely měli Rybičky 48 jako velký vzor. Takže se nám vlastně trochu splnil klukovský sen.  A co se týče spolupráce, tak musím za celou skupinu říct, že Petr je opravdu profesionál na správném místě a velmi nám pomohl, za což mu ještě jednou moc děkujeme,“ zakončil povídání o videoklipu Slezák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám