Hlavní obsah

Skupina KVIFF koupila majoritu v Aerofilms

Skupina KVIFF Jiřího Bartošky a Rockaway Capital, která vlastní Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, koupila majoritní podíl v distribuční společnosti Aerofilms. Chce tak výrazně rozšířit obsahovou nabídku své on-line platformy KVIFF.TV.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška

Článek

Aerofilms je český distributor arthousových, tedy nezávislých filmů, který od svého vzniku v roce 2006 uvedl do českých kin 170 filmových titulů. Zároveň provozuje vlastní internetovou platformu Aerovod, jejíž filmový obsah nyní využije i internetová platforma KVIFF.TV, která byla spuštěna na začátku letošního léta. Aerofilms se v rámci KVIFF Group spojí s distribuční společností festivalu KVIFF Distribution. Jejich společným cílem bude prohlubovat synergie mezi festivalem a on-line a kino distribucí.

Skupina chce pomocí inovativních projektů, filmové distribuce a různých akcí naplno využít potenciál filmového festivalu, města Karlovy Vary a Karlovarského kraje. V budoucnu pak MFF Karlovy Vary a Aerofilms plánují posunout distribuci do celého regionu střední a východní Evropy.

Andrle povede KVIFF.TV

KVIFF Group, investiční skupina Rockaway Capital a skupina manažerů karlovarského filmového festivalu, zahrnuje samotný Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, on-line video platformu KVIFF.TV, distribuční společnost KVIFF Distribution a společnost KVIFF Events, která pořádá mimo jiné hudebně-filmový festival Variace, filmovou přehlídku Tady Vary nebo festival Pragueshorts Film Festival.

„Mám radost, že dochází k zásadnímu prohlubování spolupráce s KVIFF, kterou jsme si už v minulých letech na mnoha úrovních úspěšně vyzkoušeli. Spojením festivalových, kinových či on-line aktivit pod jednu střechu vznikne unikátní příležitost nabídnout mnohem větší škálu nezávislého filmového obsahu. Jsem přesvědčený, že z propojení KVIFF Distribution a Aerofilms budou benefitovat filmoví diváci i tvůrci nejen v Česku,“ uvedl šéf Aerofilms Ivo Andrle. Ten ve své funkci zůstává dál i po akvizici, zároveň se ale nově postaví do čela platformy KVIFF.TV.

Investice KVIFF Group do Aerofilms potvrzuje strategii, která se zrodila na začátku roku s příchodem Rockaway Capital jakožto novým strategickým investorem. Jejím cílem bylo využít potenciál festivalu i zkušeného týmu v čele s prezidentem Jiřím Bartoškou a výkonným ředitelem Kryštofem Muchou a výrazně rozšířit i mimofestivalové aktivity. Hlavní ale dál zůstává samotný filmový festival, jehož 56. ročník je naplánovaný na 1. až 9. července 2022.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary patří k nejdůležitějším kulturním i společenským událostem roku v ČR. Koná se většinou na začátku července, letos se termín jeho 55. ročníku kvůli epidemii koronaviru posunul na konec srpna. Stejné postavení jako Karlovy Vary mají například festivaly v Cannes, Locarnu, Benátkách či Berlíně. Pod vedením týmu v čele s hercem Jiřím Bartoškou, který se pořádání akce ujal od poloviny 90. let, se festival vyprofiloval jako přehlídka spojující kinematografie západu a východu.

Reklama

Výběr článků

Načítám