Hlavní obsah

Seriál Micka Jaggera a Martina Scorseseho Vinyl náhle skončil

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vymazlený retro seriál Vinyl loni vstoupil na obrazovky s velmi dobrými ohlasy. Kvalitou se pohyboval spíše nad průměrem, přesto ho nyní společnost HBO ukončila.

Foto: HBO

Producent Richie s manželkou

Článek

Série vznikla na námět zpěváka Micka Jaggera. Odehrávala se v uměleckém prostředí New Yorku sedmdesátých let, kde se producent Richie Finestra snaží udržet krachující hudební vydavatelství, a navíc se zamotá do zločinu.

„Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli nepokračovat s další sezónou Vinylu. Je jasné, že to nebylo lehké rozhodnutí. Máme enormní úctu k tvůrčímu týmu a hercům, k jejich tvrdé práci a vášni,” uvedlo HBO v tiskovém prohlášení.

Foto: HBO

Seriál Vinyl

V dubnu ze seriálu odešel jeden z jeho duchovních otců Terence Winter. V HBO se rozhodli pokračovat, ale už po pár týdnech se projekt zastavil. Problémem byly zjevně obrovské náklady a spíše průměrná sledovanost. Seriál byl točen velkolepým filmovým způsobem a jen pilotní díl stál podle tvrzení magazínu The Hollywood Reporter 30 miliónů dolarů.

Také to může souviset s tím, že HBO má nového programového ředitele Caseyho Bloyse, který škrtnul hned několik starších projektů včetně komedie Brink s Jackem Blackem nebo série Luck.

Jagger a Scorsese uvažovali o podobném retro příběhu už od devadesátých let. Nakonec se v roce 2015 film proměnil v seriál a jednu z rolí si zahrál i zpěvákův syn James Jagger.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám