Hlavní obsah

Scorsese, Pacino a De Niro jdou s irským mafiánem k Netflixu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ambiciózní firma Netflix bere pod svá křídla další velký projekt - hvězdami nabitou retro mafiánskou story The Irishman, která dlouho „ležela“ u Paramountu.

Foto: Universal

Al Pacino v legendární Zjizvené tváři

Článek

Martin Scorsese obsadil do hlavních rolí Roberta De Nira, Joea Pesciho a Al Pacina. Mexický podnikatel Gaston Pavlovich měl údajně pro film zajistit investici 100 miliónů dolarů. O natáčení se jedná už dlouhá léta, ale přesné datum premiéry pořád není jisté.

Projekt odchází z Paramountu krátce poté, co ohlásil odchod i generální ředitel společnosti Brad Grey, který tam působil dvanáct let. Studio Paramount vyrobilo i minulý film Martina Scorseseho Silence.

Robert De Niro má hrát hlavní roli gangstera Irishmana. Scénář Stevena Zailliana vychází z knihy Charlese Brandta I Heard You Paint Houses, jež je zpovědí mafiánského Ira na smrtelném loži.

Frank „The Irishman“ Sheeran byl skutečný mafián, psychopat a několikanásobný vrah. Za 2. světové války zabíjel neozbrojené válečné zajatce a bavilo ho, když je nechal vykopat si vlastní hroby. Po válce se živil nájemnými vraždami.

Foto: Warner Bros

Robert De Niro a Val Kilmer

Role gangsterů patří do De Nirova „zlatého fondu“. V poslední době jich ale moc neměl, hodně hraje v komediích a v lehce zapomenutelných filmech jako Děda je lotr, Joy a Hands of Stone.

Scorsese si po úspěchu s Vlkem z Wall Streetu zkusil i seriál, velmi oceňovaný Vinyl o amerických rockerech ze sedmdesátých let. Poté přišel s historickým dramatem Silence.

O film The Irishman je prý už velký zájem v Číně. Společnost Media Asia si koupila práva na tamní distribuci od STX Entertainment, která je zakoupila na festivalu v Cannes.

Reklama

Výběr článků

Načítám