Hlavní obsah

Šaty a boty Amy Winehousové vynesly 88 milionů

Nejrůznější předměty z majetku zesnulé britské zpěvačky se prodaly o víkendu v aukci kalifornské firmy Julien’s Auctions, která vynesla 4 miliony dolarů (cca 88 milionů korun). Výtěžek má jít nadaci, která pomáhá mladým se závislostí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šaty a boty Amy Winehousové vynesly 88 milionůVideo: Reuters

 
Článek

Nejdražší položkou byly šaty, které zpěvačka měla na posledním koncertě v Bělehradě v roce 2011. Vynesly 243 000 dolarů (cca 5,3 milionu korun). Velký zájem byl také o koženou kabelku ve tvaru srdce, kterou si zpěvačka vzala na udílení Brit Awards, o dámský overal, ve kterém se fotila pro Sunday Times, i další sukně, boty na jehlách a šperky.

Veškerý zisk z aukce, která se konala v Beverly Hills, půjde na konto Amy Winehouse Foundation, nadace, kterou založili Mitch and Janis Winehousovi na pomoc závislým.

Foto: Profimedia.cz

Osobní předměty slavné zpěvačky

Samotná zpěvačka, která je kritikou považována za geniální talent a největší soulový hlas po roce 2000, měla těžké problémy s alkoholem a drogami. V závěrečné fázi své kariéry se někdy dostavovala na koncerty těžce opilá a mluvila z cesty. Závislost se jí stala osudnou, zemřela na otravu alkoholem 23. července 2011 v pouhých 27 letech. Vstoupila tak do pověstného „klubu 27“ - skupiny kultovních umělců, kteří zemřeli ve stejném věku (Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Brian Jones).

Foto: Profimedia.cz

Nejdražší položkou byly šaty, které zpěvačka měla na posledním koncertě v Bělehradě.

V současnosti se připravuje také celovečerní film o jejím životě podle knížky Daphne Barakové Saving Amy. Poměrně dobře byl přijat dokumentární film Amy, který režisér Asif Kapadia uvedl v roce 2015.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám