Hlavní obsah

Robert Redford končí s hraním

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Robert Redford uvedl, že ukončí hereckou kariéru. Jeho posledním filmem tak zřejmě bude The Old Man & the Gun režiséra Davida Loweryho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Robert Redford na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

„Nikdy neříkej nikdy, ale došel jsem k závěru, že tohle bude pro mě vše, pokud jde o hraní. Posunu se po tomto filmu na odpočinek, protože jsem to dělal už od 21 let,” řekl Redford.

Jeho posledním filmem má být krimikomedie nazvaná The Old Man & the Gun: „Pomyslel jsem si, že už toho je dost. A proč neodejít s něčím, co je povzbudivé a pozitivní?”

Foto: Reuters – Yves Herman

Sedmasedmdesátiletý Robert Reford uchvátil diváky v Cannes.

V komedii hraje Redford s Caseym Affleckem, Dannym Gloverem, Tomem Waitsem a Sissy Spacekovou. Vypráví o kriminálníkovi a specialistovi na útěky z vězení. Společnost Fox Searchlight snímek představí na mezinárodním festivalu v Torontu v září.

Foto: Falcon

Robert Redford ve filmu Pravidla mlčení

Foto: archív

Dustin Hoffman a Robert Redford ve filmu Všichni prezidentovi muži (1976) jako novináři a strůjci slavné aféry Watergate.

Foto: ČTK-AP

Robert Redford a dojatá Jane Fondová si v Benátkách převzali ocenění za životní dílo.

Redford se patrně nestáhne úplně do ústraní, může se ještě podílet na filmech jako režisér nebo producent. Patří také k zakladatelům festivalu Sundance.

Jeden z nejslavnějších herců světa prorazil v šedesátých letech s filmy jako Butch Cassidy a Sundance Kid, Bosé nohy v parku nebo Štvanice. Později zazářil v dramatech Všichni prezidentovi muži, Tři dny Kondora, Velký Gatsby, Podraz nebo Vzpomínky na Afriku a Neslušný návrh.

Redford je uznávaný i jako režisér, natočil třeba filmy Teče tudy řeka, Obyčejní lidé, Legenda o slavném návratu, Zaříkávač koní a další.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám