Hlavní obsah

RECENZE: Camouflage svůj sladký pop nijak neskrývali

Právo, Jan Šída

Německá popová formace Camouflage byla slavná v osmdesátých letech minulého století. Dnes už má nejlepší léta definitivně za sebou, ale vzhledem k tomu, že v naší domovině vládne neukojitelný hlad po nostalgii starých časů, dorazil v neděli večer do klubu slušný počet pamětníků.

Foto: Jan Šída, Právo

Vokalista Camouflage Marcus Meyn byl hlavní postavou celého koncertu.

Článek

Zlatá osmdesátá léta jsou stále v oblibě a Camouflage si toho byli náležitě vědomi. Svůj přeslazený elektropop ničím nezakrývali, tudíž od začátku vystoupení pouštěli do publika barvotiskovou romantizující náladu.

Na druhou stranu je třeba zdůraznit, že jejich hudba byla od první do poslední noty naprosto profesionálně zvládnutá. A to vokalista Marcus Meyn trpěl zánětem hlasivek, takže v zákulisí téměř nepromluvil. Ovšem na scéně to nebylo naprosto znát.

Meyn hned na začátku v rámci overtury vtančil celý v bílém na prkna a hned ho bylo všude plno. Křepčil jako na diskotéce, podával ruce prvním řadám, zvedal stojan mikrofonu, ale hlavně hnal celou podívanou smysluplně kupředu.

Nezdržoval sáhodlouhými proslovy, na konci hlavního setu pouze podotkl, že je čas na lásku. Sklidil bouřlivý ohlas, protože všichni věděli, co přijde. Zřejmě největší hit Camouflage Love Is a Shield si užili opravdu všichni v klubu. Nejen první řady, ale i lidé na balkonech a v předsálích zvedali ruce do rytmu. Meyn naklonil stojan s mikrofonem do tmy pod sebou, nechal dav zpívat refrén a díky tomu udělal opravdu důstojnou koncovku.

Camouflage předvedli rutinérsky vyzrálý výkon, ale zároveň do svých skladeb dostali velice slušnou dávku energie. Především však dokázali lidi přesvědčit, že pop nemusí být za každou cenu hloupý a může mít v sobě slušnou dávku invence.

Camouglage
Lucerna Music Bar, Praha, 15. prosince 2013

Hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám