Hlavní obsah

Proč Helena Vondráčková nepřišla na slavíky

Právo, dk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helena Vondráčková sledovala slavnostní vyhlášení doma u televize. "To se mi stalo poprvé v životě. Není pravda, že se bojím konkurence finalistů ze SuperStar. Přece je jasné, že ti mladí pořadí ovlivní, zvlášť když jde o soutěž popularity, kde nerozhodují odborníci, ale fanoušci," řekla Vondráčková, která v anketě obsadila třetí místo.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

"Vzhledem k tomu, co všechno se v poslední době kolem mě děje, považuju třetí místo za obrovský úspěch. Všem slavíkům, včetně Anety, jsem ještě v noci poslala esemesku, všem ten úspěch přeju. A Karel? To je přece legenda!" řekla včera Právu zpěvačka, která měla v sobotu zpívat v novém muzikálu Miss Saigon v pražské Goja Music Hall.

Poté, co nebyla obsazena ani do jedné z premiér, odmítla účinkovat v dalších představeních. Chyběla tedy i v sobotu. Proč tedy nepřijela do opery na slavíky?

"Protože jsem pořád v divadle Goja vázána smlouvou. Nabídla jsem prostřednictvím právníků rozchod dohodou, ale zatím se nic nevyřešilo. Obrátila jsem se na Jaroslava Těšínského, jehož agentura anketu slavíků pořádá, zda by pro mě vyžádal u dr. Františka Janečka povolení k mé účasti na slavících. Ale ten trval na smlouvě a při nedodržení by mi hrozila vysoká pokuta. Jsem z celé situace smutná, ale nejsem ani uražená, ani dotčená a doufám, že se brzy dohodneme," dodala Helena Vondráčková.

Organizátor slavíků dr. Jaroslav Těšínský informace upřesnil: "S Helenou jsem mluvil ve středu. Řekla mi, že na vyhlášení přijde, když jí dr. Janeček smluvně vyváže ze sobotního představení Miss Saigon. Volal jsem mu ve čtvrtek a dověděl jsem se, že zatím k dohodě nedošlo a že má Helena stále platnou smlouvu. Tím to pro mě skončilo, věděl jsem, že Helena nepřijde, a natočili jsme se zpěvačkou televizní pozdrav."

A co na to dr. František Janeček? "Celé je to až legrační. Helena s Martinem Michalem vrší jednu lež na druhou a teď se v nich utápějí. Helena si prostřednictvím svého muže zamluvila už v létě dva sobotní termíny na představení Miss Saigon. Nechtěla na slavíky jít. Teď se ale omluvila s tím, že nemůže zpívat, protože je nemocná, nebo spíš psychicky rozrušená.

Pan Těšínský mi volal, jestli bude Helena volná na vyhlašování. Ale já jí přece nemám co dovolovat, kam má chodit či ne! To musí vědět sama!" uzavřel kauzu dr. František Janeček, který místo Heleny Vondráčkové a Michala Klama nasadil na sobotní večerní představení Miss Saigon Šárku Markovou a Romana Vojtka.

Reklama

Výběr článků

Načítám