Hlavní obsah

Prezidentské volby v České televizi

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize nabídne divákům před prvním kolem první přímé volby prezidenta České republiky čtyři specializované pořady. Každý z prezidentských kandidátů se divákům představí ve dvou rozhovorech s redaktory ČT ve formátu jeden na jednoho (pořady Interview a Hydepark), ve společných debatách více kandidátů (pořady Prezidentská debata a Prezidentská superdebata) a ve volebních spotech, pro které ČT poskytne na základě zákona bezplatně pět hodin vysílacího času.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na Hradčany zamíří příští rok nový prezident.

Článek

Kromě toho bude veřejnoprávní televize věnovat volbám zvýšenou pozornost ve svých zpravodajských a publicistických pořadech.

Interview – prezidentská volba se začne vysílat ve všední dny v prosinci od 18.30 hodin. Předvolební Hydepark bude v listopadu a prosinci. Prezidentské debaty tří až čtyř kandidátů, jejichž kombinaci určí los, proběhnou v týdnu od 2. do 9. ledna v Ostravě, Brně a Praze od 20 nebo 21 hodin a potrvají 90 minut. Moderátorem bude Václav Moravec.

Prezidentská superdebata pro všechny kandidáty společně, kterou povede opět Moravec, potrvá 120 minut a poběží ve čtvrtek 10. ledna od 20 hodin na ČT 1 a ČT 2.

V případě, že se o finálním vítězi prezidentské volby bude rozhodovat ve druhém kole, uspořádá ČT dva Prezidentské duely moderované Moravcem, a to 17. ledna a 24. ledna. Oba duely se budou vysílat od 20 hodin na ČT 1 i ČT 24 v délce 60-90 minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám